Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem oldu!

Malatya'da 21:06'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

  AFAD verilerine göre Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 21:06'da 5 büyüklüğünde  deprem meydana geldi. Deprem, Malatya dışında çevre illerde de hissedildi. Öte yandan Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5.3 olarak duyurdu.

Malatya Valisi ve Malatya Belediye Başkanı açıklama yaptı!

Malatya Valisi Aydın Baruş, Pütürge ilçesindeki depreme ilişkin şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk haberi almadıklarını, araştırmaların sürdüğünü bildirdi.

Baruş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pütürge ilçesindeki deprem haberinin ardından bölgeye ekiplerin yönlendirildiğini ifade etti.

Ekiplerin sahada aktif olarak çalışmalarına devam ettiğini anlatan Baruş, “Depreme ilişkin bölgeden şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk haberi almadık. Ekipler araştırmalarını sürdürüyor.” dedi.

Malatya Belediye Başkanı ise yaptığı açıklamada, "Herhangi bir olumsuzluk yok. Gerek kırsal kesimlerdeki muhtarlarımızla yapılan görüşmelerde, gerek MASK ve itfaiye yetkililerimizden aldığımız bilgilerde, gerek Pütürge Belediye başkanımız ve valimizden aldığımız bilgilerde herhangi bir olumsuz durumun olmadığını ifade etmek istiyorum. Tüm Malatyamıza ve ülkemize geçmiş olsun diliyorum." dedi.

''Olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alındı''

AFAD tarafından yaptığı açıklamada, Geçmiş olsun Malatya. Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Bölgede tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz. ifadeleri kullanıldı.

Bakmadan Geçme