Maskede cezalar başladı… Bahaneler tek tek sıralandı

Maske takma zorunluluğuna uymayanlara 900 lira ceza uygulaması bugün itibarıyla başladı. Vatandaşların çok büyük bir kesiminin kurala uyduğu görülürken ceza yemekten kurtulamayanlar da çıktı.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği ‘ maske’ talimatı yürürlüğe girdi. Tüm yurtta denetimler sıklaştırıldı.

Maske takmayan vatandaşlara 900 lira idari işlem cezası uygulanırken, polis ekipleri tarafından kendilerine maske verildi.

Uygulamanın ilk günü sabahın erken saatlerinde işe giden vatandaşların çoğu maske takarken, bazılarının ise maskeyi uygunsuz şekilde taktığı görüldü. İşlerine gitmek için toplu taşımayı kullanan vatandaşların çok büyük kısmı maske takarken kuralı hiçe sayanlar da çıktı.


50 ŞEHİRDE YASAK

22 Haziran itibarıyla maske kullanımı 50 şehirde hayatın tüm alanında uygulanmaya, 31 şehirde ise maske kullanımı alışveriş merkezi, market, restoran, kafe, berber gibi noktalarda zorunlu hale getirilmişti.

İller şöyle:

Adıyaman, Ankara, İstanbul, Bursa, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, ve Zonguldak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN