Karamürsel Belediyesi'nden skandal tanıtım!

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın belediye önünde büyük bir görkemle yaptığı tanıtım iki saat sonra skandala dönüştü.

Gün geçmiyor ki Kocaeli’ndeki belediyelerden saçma bir haber basına servis edilmesin. Belediyelerden her gün basına servis edilen saçma sapan haberlere alışmıştık ama bugün Karamürsel Belediyesi bunun bir tık ötesine geçti.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, bugün belediye önünde bir firmanın tanıtımını yaparak yeni bir buluş yapılmış gibi belediyenin basın birimi tarafından yerel gazetelere servis edildi.

Belediyeler baba çiftliği olmuş!

Belediye tarafından basına servis edilen haberde Hunter Girişimcilik firması adı altında UV-C ışınlarından yararlanılarak virüsü yok eden cihaz  tasarlanmış, deniliyor.

Bu nasıl bir rezilliktir?

Sanki yeni bir buluş yapılmış gibi belediyenin önünde yapılan bu tanıtıma birde Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım katılıyor ve cihazı öve öve bitiremiyor. Oysa söz konusu bu firmanın yaptığı işi Türkiye genelinde yüzlerce, İzmit’te de yapan onlarca firma var. 

5.Nesil üretime geçilmiş Başkanın haberi yok!

Konu ile ilgili ufak bir araştırma yaptıktan sonra İzmit’te bu işi yapan onlarca firmaların geliştirdikleri ürünlerin özelliklerini aşağıda sıralıyoruz.

Ozon: Bakteri ve virüsleri öldürüyor.

UV-C: Bakteri ve virüsleri öldürüyor.

UV+Ozon: Çok daha güçlü bakteri ve virüsleri öldürüyor.

UV+Katalizör: Bakteri ve virüsleri öldürüyor gibi uçucu organikleri de yok ediyor.

UV+Katalizör+Ozon: İleri oksidasyon teknolojisidir. Plazma reaktörü ile içerideki havadaki bakteri ve virüsleri öldürdüğü gibi uçucu organikleri ve kokuları ortadan kaldırırak tertemiz bir hava yapar.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın tanıtımını yaptığı firma sadece UV-C üretimi yapmaktadır. Yani UV-C’den sonra 3 nesil daha bakteri ve virüs öldüren ürün çıkmışken neden eski ve insan sağlığı için tehlikeli bir ürüne destek veriliyor?

UV-C cihazları için çok önemli bir uyarıyı da yapmamız gerekmektedir. UV-C, insanın gözündeki retinayı yakarak körlüğe sebep oluyor. Ayrıca açık ten deriyi de yakmaktadır.Bunun için insansız ortamda çalışması gerekmektedir.

Peki şimdi Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a soruyoruz;

Sizin tanıtımını yaptığınız bu firmanın ürettiği eski bir model üretim olup sadece UV-C(Ultraviolet) üretimini yapmaktadır. UV-C insan sağlığı için en tehlikeli ışın olduğu için insansız ortamda çalışması gerekmektedir. İzmit’teki firmalar insan ortamında çalışanını yapmışken ve insan sağlığı için tehlikeli oluşturmazken siz insan sağlığı için tehlike oluşturan bu ürünün tanıtımını yaparak insan sağlığını neden hiçe sayıyorsunuz?

Bu firmaya belediye olarak maddi destek verdiniz mi Sayın Yıldırım?

Sizin bizzat tanıtımında bulunduğunuz ve öve öve öve bitiremediğiniz  bu ürünün çok daha gelişmiş versiyonlarını yapan firmalara da aynı desteği verecek misiniz?

Ayrıca Sayın İsmail Yıldırım’a şunu sormadan edemeyeceğiz;

Kocaeli’nde onlarca, Türkiye’de yüzlerce firmanın üretimini yaptığı bu ürün hakkında hiç mi bilginiz yoktu?

Sizi kimler, nasıl yönlendiriyor ve ne hale düşürüyor farkında mısınız?

 

Bakmadan Geçme