Bir skandal da İzmit Belediyesi'nden!

Karamürsel Belediyesi'nden sonra şimdi de İzmit Belediyesi UV(Ultraviolet) ışınlarından Dezenfeksiyon Robotu için patent başvurusunda bulunacağını açıkladı. Ancak Kocaeli'ndeki iki belediyenin de gözden kaçırdığı çok önemli ayrıntıları açıklıyoruz.

Belediyeler nereden baksanız elinizde kalıyor!

Pazartesi günü Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın belediye önünde büyük bir görkemle yaptığı tanıtımda Hunter Girişimcilik firması adı altında UV ışınlarından yararlanılarak virüsü yok eden cihaz  tasarlanmıştır, denilmişti. Başkan İsmail Yıldırım’ın tanıtımının üzerinden iki saat geçmemişken bu cihazın 2.nesil olduğu, şu an İzmit ve Türkiye'de üretim yapan diğer firmaların 5.nesil ürünü çıkardıkları ortaya çıkınca tanıtım tam anlamıyla skandala dönüşmüştü.

Karamürsel Belediyesi saçmalarsa biz daha fazla saçmalayalım mı dediler acaba?

Pazartesi günü Karamürsel Belediye'nde patlak veren bu skandalın ardından dün de İzmit Belediyesi'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada İzmit Belediyesi'nin kendi ürettiği Ultraviyole (UV) Dezenfeksiyon Robotu  için patent başvurusunda bulunacağı duyuruldu.

İzmit Belediyesi'nin haberinde, Ultraviyole (UV) Dezenfeksiyon Robotu'nun insansız bir ortamda aktif hale getirildiğinde 20 dakika içerisinde 20 metrekarelik  bir alanı etkin dezenfekte edebildiği, belirtildi.

Karamürsel Belediyesi gibi İzmit Belediyesi'nin gözden kaçırdığı çok önemli bir noktayı kendilerine hatırlatarak büyük bir skandalın önüne geçmeyi kendimize bir görev biliyoruz.

Siz şaka mı yapıyorsunuz?

İzmit Belediyesi'nin patent başvurusunda bulunacağını belirttiği Ultraviyole (UV) Dezenfeksiyon Robotu, bu haliyle gelişmemiş ülkelerde bile kullanılmasına izin verilmiyor. Çünkü UV(Ultraviolet) insan sağlığı için en tehlikeli ışınlardır. UV, insanın gözündeki retinayı yakarak körlüğe sebep oluyor. Ayrıca açık ten deriyi de yakmaktadır. Bunun için de insanlı ortamda çalışmasına kesinlikle izin verilmiyor.

Bizim belediyeler 2.nesil üretim için patent başvurusu yaparken 5.nesil ürünler İzmit piyasasında!

Oysa İzmit ve Türkiye piyasasında bu ürünün çok daha gelişmişi piyasada bulunmaktadır. Sizin ürettiğinizi söylediğiniz (UV) Dezenfeksiyon Robotu, 2.nesil iken İzmit'te bile üretimi yapılan 5.nesil üretimde Plazma Reaktörü ile içerideki havadaki bakteri ile virüsleri öldürdüğü gibi uçucu organikleri ve kokuları ortadan kaldırırak tertemiz bir hava yapan ürün hizmettedir zaten.

Ayrıca bu 5.nesil üretimde insanlı ortamda çalıştırılan ürünün insan sağlığına da herhangi bir zararı da bulunmamaktadır.

Şimdi İzmit Belediye Başkanı Sayın Fatma Kaplan Hürriyet'e sormak istiyoruz;

Yeni bir şey icat etmişsiniz gibi insanları kandırmanın ve birilerinin elinde kalmış malları alarak yeni zenginler yaratmanın anlamı var mı Sayın Hürriyet?

Bakmadan Geçme