'28 Şubat olmasaydı 15 Temmuz olmazdı'

Kocaeli'de düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı 15 Temmuz Anma Programında konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 'İnanıyorum ki 28 Şubat olmasaydı 15 Temmuz olmazdı' dedi.

Hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde hayatını kaybeden şehitleri anmak adına Kocaeli Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen anma programı düzenlendi. Sosyal mesafe kurallarına ve korona virüs önlemlerine uyularak hazırlanan programda 251 şehit için okunan 350 bin 454 Yasin-i Şerif’in duası yapılarak şehitlerin ruhlarına hediye edildi.

“28 Şubat olmasaydı 15 Temmuz olmazdı”

Milli İrade Alanı’nda düzenlenen programda konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “28 Şubat olmasaydı 15 Temmuz olmazdı” dedi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un bu konuşması alandan büyük alkış aldı. Vatan ve millet için canlarını veren tüm şehitleri rahmetle anarak konuşmasına başlayan Vali Yavuz, “15 Temmuzlar olmasın diye ne yapmalıyız dediğimiz zaman sorusunu hepimizin cevaplaması gerekir. Önce çocuklarımıza gerçek dini öğretelim. İnanıyorum ki 28 Şubat olmasaydı 15 Temmuz olmazdı. Çünkü 28 Şubat’ta başlayan süreç dini eğitimin önünü büyük ölçüde kapatmış ve muhafazakar dindar ailelerin çocukları başka yollara yönlendirilmiştir. Dolayısıyla yapmamız gereken, Diyanet İşleri Başkanlığının, Milli Eğitim Bakanlığının bugün olduğu gibi doğru dini, ehli sünnet, Kur’an ve sünnete dayalı din anlayışını mutlaka gençlerimize öğretmelidir” diye konuştu.

“Aklımızı kiraya vermemeliyiz”

Vali Yavuz konuşmasının devamında, “İkincisi aklımızı kiraya vermemeliyiz. Müslüman düşünen sorgulayandır. Kur’an-ı Kerim’de onlarca ayette ‘Düşünmez misiniz? Akıl etmez misiniz?’ diye sorar. Dolayısıyla hocam bilir, abim bilir, başkası bilir yerine ben de bilirim neden niçin sorularını sormalıyız. Bunu sorabilmek için de elbette bilmeliyiz, araştırmalıyız, okumalıyız. Dolayısıyla aklını kiraya veren yapılardan asla bu millete, bu memlekete katkı gelmeyeceğini hepimiz bilmeliyiz” dedi.

Bakmadan Geçme