Kocaeli'de en fazla vaka o ilçede görülüyor

Ülkemizde gün geçtikçe vaka sayılarında düşüşe rastlansa da koronavirüs tehdidi hala devam ediyor. İlimizde de en fazla vaka Gebze'de görülüyor.

EN ÇOK GEBZE
Edinilen bilgilere göre ise en çok vakanın görüldüğü ilçe Gebze oldu. Sebebi ise Gebze’de birçok fabrikanın olması ve çalışanların zaman zaman temas halinde olmalarından kaynaklanıyor. Aynı zamanda Kocaeli’nin nüfus yoğunluğunun en fazla olan ilçesi olan Gebze’de nüfusa oranla en fazla vakanın görüldüğü ilçe oldu.

GEBZE’NİN ARDINDAN DARICA GELİYOR
Vaka sayılarında Gebze’nin hemen ardından gelen ikinci ilçemiz ise Darıca oldu. Darıca’da yüksek vakaya rastlanılmasının sebebi ise yine Gebze’yle hemen hemen aynı. Darıca’da bulunan birçok fabrikada çalışan işçilerin zaman zaman temasta olmaları ve fabrikadan evlerine veya mahallelerine gitmeleriyle birlikte virüsü bulaştırabilme ihtimallerinin yüksek olmasından kaynaklanıyor. Aynı zamanda Darıca’da vatandaşların hemşehrilik ve mahalle kültürlerinin de bulunması bulaş riskini arttırarak vakaların artışına sebep oluyor.

Darıca ilçesinin ardından vaka sayılarının en fazla olduğu ilçelerin Körfez ve Çayırova olduğu öğrenildi. Bu ilçelerde vaka sayılarının ve bulaş riskinin yüksek olmasının nedeni ise yine bölgede çok sayıda fabrika olması. Fabrikada çalışan işçiler zaman zaman yakın temasta bulundukları için bulaş riskine sebep olarak virüsün yayılmasına neden oluyor.

YALOVA’DAN GÖLCÜK’E BULAŞTI
Bu ilçelerin ardından ise en çok vakanın görüldüğü ilçemizin İzmit olduğu öğrenildi. Sosyal yaşantının ve yakın temasın oldukça fazla olduğu İzmit’te vakalar genellikle kurallara uyulmadığı için bulaşıyor. Sosyal yaşantının ve aktivite şartlarının elverişli olduğu İzmit ilçesinde vakalar görülmeye devam ediliyor. Gölcük’te son zamanlarda görülen vakalar ise Yalova’ya çalışmaya giden işçilerden bulaşıyor. Yalova’da bir tersanede görev yapan işçilerin Gölcük’e ve Karamürsel’e dönmesinin ardından bu ilçelerde vakaların görüldüğü tespit edildi.

EN AZ VAKA DİLOVASI
En az vakanın rastlandığı ilçemiz ise Dilovası oldu. Fabrika bölgesi olmasına rağmen virüsün bulaş riskinin en az olduğu yerin Dilovası olmasında en büyük etken ise bu ilçemizde nüfusun düşük olmasından kaynaklandığı öğrenildi. Başiskele, Kartepe ve Kandıra ilçelerinde ise zaman zaman vakalar görülse de bazı günler bu ilçelerde hiç vakaya rastlanmazken bazı günler rastlanan vakalarında 2’yi geçmediği öğrenildi.

Bakmadan Geçme