Kocaeli metrosu 2023'te tamamlanacak

DLH Marmaray Bölge Müdürü Nurdan Memişoğlu Apaydın, Gebze-Darıca metrosunun yapımıyla ilgili Kocaeli Valiliği'nde gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Bölge Müdürü Nurdan Apaydın metronun yapımına başlandığını söyleyerek; “Bildiğiniz gibi Kocaeli İlimizde Darıca ve Gebze ilçelerini kapsamakta 4 milyar 220 milyon 323 bin TL ihale bedeli var. Metro yapmak birçok disiplinle birlikte meşakkatli bir çalışma. Kapsamımızda 15,4 km bir demiryolu var, ortalama 80 kilometre hızla giden trenler olacak. Başladığımız yer Darıca sahili olacak. 11 durağımız olacak. Saha çalışmalarımıza da başladık. 26 şaftımız var. Bu çalışmaları yapabilmek için çok büyük ekipmanlar kullanıyoruz.” dedi.

Sözlerine devam eden Apaydın, metronun 2023 yılının bu aylarında açılışının yapılacağını vurgulayarak; “Şehrin içinde bu yapıları yapmak hem zor hem halka da sıkıntı veriyoruz. Bu tip çalışmalar 5-6 yıl sürecek çalışmalar ama biz 2023’ün bu aylarında bitirip sizlere hizmete açmayıdüşünüyoruz. Darıca Sahil istasyonunda tren ve metro istasyonları da yaya güvenliğini sağlamak için teller uygulandığında vatandaşla sahille olan irtibatı kesiliyordu. Biz de o güzergahı biraz batırarak vatandaşın sahille olan bağını koruyoruz.” ifadelerini kullandı.

Darıca ve Gebze arasında bulunan hastane durakları hakkında da açıklama yapan Apaydın; “Farabi Devlet Hastanesi istasyonunu da çevirdik ve çalışmaya başladık. İstasyonu tamamen hastaların hastaneye kolay bir şekilde ulaşması için oluşturacağız. Çok rahat bir şekilde metrodan kuracağımız asansörlerden yukarı çıkarak hastaneye çok az mesafeyle ara sokaklardan ve ana caddeden ulaşabilecekler. Fatih Devlet Hastanesi istasyonunda da çevirmelerimizi başlattık. İSU bizim çalışmamızı bekliyoruz. İSU yakın zamanda başlayacak çünküburada deplasmanımız çok. Gebze Kent Meydanı’nda  da çalışmalarımız başlamıştı. O meydanı tekrar halkın kullanımına uygun yaparak tekrardan halkın kullanımına teslim edeceğiz. Çalışmalarımız yakın zamanda bitecek ve bölgeyi Belediye’ye teslim edeceğiz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bakmadan Geçme