İzmit Belediyesi'ne şok iddia: Önce darp ettiler sonra işten attılar!

Hizmet İş Sendikası'nın iddialarına göre İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan Bülent Aktop Temizlik İşleri Müdür Yardımcısı tarafından darp edildi ve Teftiş Kurulu tarafından işten atıldı.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Hizmet İş Sendikası'nın iddialarına göre İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan Bülent Aktop, Şubat ayında Temizlik İşleri Müdür Yardımcısı tarafından darp edildi. Darp edilmesinin ardından ise Teftiş Kurulu kararıyla işten atıldı. Konuyla ilgili ise Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy açıklamalarda bulundu.
Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy'un açıklamaları şu şekilde;


"Temizlik işleri müdürlüğünde çalışan üyemiz Bülent Aktop şubat ayında , çalışma arkadaşları ve orada bulunan vatandaşların gözü önünde temizlik işleri müdür yardımcısı tarafından ağır küfür hakaret maruz kalmış, akabinde yumruklu saldırıya uğramıştı. Hastane giden üyemiz doktorlar tarafından toplam 10 gün iş göremezlik raporu verilmiş, Emniyete giderek şikayetçi olmuştu.

Daha sonrada işyerinde müdürü , amirleri tarafından psikolojik baskılara maruz kalmış , şikayetini geri alması İçin tehdit edilmişti.Bu gün yani Kurban Bayramı arefesinde dövüldüğü İzmit belediyesinde düzmece teftiş kurulu raporu ile işinden atılmıştır.


150'yi aşkın işçi arkadaşımız bir şekilde baskılarla işten çıkarılmış , çoluk çocuğa ile perişan edilmiştir. Ak parti döneminde işe alındıkları İçin tüm işçi gözlerinde potansiyel suçlu görülmüş işverenin ideolojik baskılarına maruz kalmıştır , seçimden önce Fatma Kaplan Hürriyet yeminler ederek işçilere ve kamuoyuna verdiği sözlerin hiçbirini tutmadığı gibi , işçiler çalışmıyor, yatıyor , fazla işçi işe alınmış gibi söylemlerle kendi başarısızlığını işçilerin üstüne yıkmıştır. Geçmişte
Emekten , alınterinden, inançtan , vicdan dem vuranların , kurban bayramı öncesi suçsuz ve masum işçiyi işinden ,aşından mahrum bırakarak aslında kendi halet-i ruhiyelerini topluma ve işçilere göstermişlerdir . Bizim inancımızda bazı günlerin kutsiyeti vardır. İzmit belediyesi daha öncede iki zabıta arkadaşımızı yine kurban bayramı arefesinde işinden atmış işçileri çoluk çoçuğu önünde boynu bükük bırakmıştı. Bu işten çıkarmaların bayram öncesi olması tesadüf ile açıklanması mümkün olmadığı aşikardır . İzmit belediyesi tarafından dövülen sonrada işten çıkarılan Bülent Aktop hakları sonuna kadar savunacağız , Dünya sarsan COVİD-19 salgını dolayısıyla ülkemizde işten çıkarmaların yasaklandığı bir dönemde , kanun nizam tanımayan bu despotik anlayışa bunların hesabını hukuk çerçevesinde muhakkak soracağız.hizmet iş sendikası olarak bu arkadaşımıza ve bundan sonra üyelerimize yönelik yapılacak kanunsuz uygulamalar cevabımız çok sert olacaktır."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN