KPSS'de korkunç korona iddiası!

Ankara'da corona virüsü pozitif olan vatandaşların Çankaya Muazzez Karaçay İlkokulu'nda KPSS'ye girdiği ancak ÖSYM'nin gözetmenlere bu durumu bildirmediği iddia edildi.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Acil doktoru olan ‘zutku’ isimli sosyal medya kullanıcısı, 50 yaşındaki annesinin durumdan habersiz şekilde bu okulda gözetmenlik yaptığını öne sürerek, “Gözetmenlerin durumdan haberi yok, ÖSYM bunu bildirmemiş. Herkes bu kadar önlem alırken gözetmen öğretmenlere haber bile verilmeden pozitif hastalara 130 dakika gözetmenlik yaptırılıyor. Hem de sadece evden getirdiği maske ile. İnsan hayatı bu kadar mı değersiz?” ifadelerini kullandı.

Bugün gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) corona virüsü (Covid-19) pozitif olan vatandaşların sınava girdiği okuldaki gözetmenlere durumun haber verilmediği ve koruyucu ekipman sağlanmadığı öne sürüldü.

Acil doktoru olan ‘zutku' isimli sosyal medya kullanıcısı olayla ilgili şu iddialarda bulundu:

* Bugün annem KPSS gözetmeni olarak Çankaya Muazzez Karaçay İlkokulunda görevliydi. Sınıfa giriyor ve kişilerden biri diyor ki ‘Hocam burası covid’lilerin gireceği okul mu?' Meğerse Ankara’daki covid pozitif olgular o okulda sınava giriyormuş.

* Ve gözetmenlerin durumdan haberi yok, ÖSYM bunu bildirmemiş. Ben acil doktoru olarak şüpheli hastalara; tulum, bone, siperlik, n95, galoş, koruyucu kıyafet ne varsa giyinip giriyorum.

* Covid servislerinde çalışanların koruyucu ekipmanlarını biliyorsunuz. Herkes bu kadar önlem alırken gözetmen öğretmenlere haber bile verilmeden pozitif hastalara 130 dakika gözetmenlik yaptırılıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN