Sungurlu Baraj ihalesi iptal edildi

İstanbul'un su ihtiyacının karşılanması için düşünülen ve gövdesi İstanbul sınırlarında, biriktirdiği suyun büyük kısmı Kandıra sınırları içinde yer alacak Sungurlu Barajı'nın ihalesi iptal edildi.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Ağva ve Kandıra arasına yapılması planlanan  Sungurlu Barajı ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED olumlu kararı vermişti. Baraj nedeniyle kimi köyler ve yollar sular altında kalacak, bölgede yer yer yaşanan taşkın riski ile ortadan kalkacaktı. Köylüler de daha önce ÇED toplantısını yaptırmamış ve tepkilerini dile getirmek için eylem yapmıştı.

Danıştay'ın kararından sonra köylülerin itirazını hiçe sayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sungurlu Barajı projesine 3 Nisan tarihinde 'ÇED Olumlu' kararı verdi. DSİ ise bölgedeki yurttaşlar tarafından yeniden açılan ÇED iptal davası sonuçlanmadan Sungurlu Barajı için 25 Eylül’de gerçekleşmek üzere yapım ihalesi ilanı açma kararı almıştı.

Geçtiğimiz haftalarda ise baraj ile ilgili ise çok önemli bir karar çıkmış, Kandıra’nın pek çok köyünü sular altında bırakacak olan Sungurlu Barajı’na mahkeme red karar vermişti. İstanbul 12. İdare Mahkemesi’ne açılan davada bir kez daha yürütmenin durdurulması kararını verilmişti. Alınan bu kararın ardından bugün bölge halkı için sevindirici haber geldi. DSİ, açtığı ihaleyi iptal etmek zorunda kaldı. İhale İstanbul 12. İdare Mahkemesinin ÇED Belgesi hakkında yürütmenin durdurulması kararı sonrası iptal edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN