Bankalara olan borçlarımız artıyor!

Salgın nedeniyle gelir kaybına uğrayan, bu nedenle de borçlanmaları teşvik edilen vatandaşların bankalara ve finansman şirketlerine olan tüketici kredisi ve kredi kartı borçları artıyor.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, yurttaşın borcu 18-25 Eylül haftasında 4,9 milyar lira artarak 806,2 milyar liraya yükseldi. Bu borcun 674,2 milyar lirası tüketici kredilerinden, 132 milyar lirası da kredi kartlarından kaynaklanıyor. Söz konusu hafta içerisinde tüketici kredileri 2,6 milyar lira, kredi kartı borçları ise 2,3 milyar lira arttı.  

Tüketici kredisi ve kredi kartı borçları yılbaşından bu yana 215,8 milyar lira arttı. Bu dönemde tüketici kredileri 200 milyar lira artarken, kredi kartı borçlarındaki artış 16,1 milyar lira oldu. Böylece vatandaşların bankalara olan borcu, yılın ilk 9 ayında yüzde 36,5 oranında büyüdü. Öte yandan vatandaşlar, bankalara olan kredi kartı ve tüketici kredisi borçları nedeniyle bu yılın ilk 8 ayında bankalara toplam 52,4 milyar lira faiz ödedi. Böylece vatandaşların bankalara ödediği faiz toplam 576,7 milyar lirayı buldu 

 

Bakmadan Geçme