Sahte içki faciasında ölü sayısı artıyor

Geçen cuma gününden beri Türkiye'nin pek çok kentinde ölümlere yol açan sahte içki kabusu sürüyor. Tekirdağ'da bir kişinin hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 51'e yükseldi. Sahte içki satıcılarına ve üreticilerine yapılan operasyonlar ise sürüyor.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Türkiye’de 9 Ekim’den bu yana 51 kişinin ölümüne neden olan sahte içki vakalarıyla ilgili 18 ilde yürütülen operasyonlarda 227 şüpheli yakalandı, 60 zanlı tutuklandı ve tonlarca sahte içki ile etil alkol ele geçirildi.

Kırıkkale, İzmir, Mersin, İstanbul, Muğla, Aydın, Trabzon, Zonguldak’tan sonra Tekirdağ’dan bir ölüm haberi geldi. Tekirdağ’da sahte içkinden zehirlenen 55 yaşındaki Burhan A. kaldırıldığı hastanede can verdi.

MERSİN’DE 850 LİTRE SAHTE İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri kentte son günlerde sahte alkolden ölümlerin artması üzerine sahte ve kaçak içki satan, imal eden, depolayan şahıslara yönelik operasyon yaptı. Bu kapsamda merkez Akdeniz İlçesi Çay Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi üzerinde bulunan O.D. ve C.Ö isimli şahıslara ait depoya baskın yapan ekipler 170 adet 5 litrelik bidonlar içerisinde toplam 850 litre sahte etil alkol ele geçirdi.
Sahte alkol operasyonunda gözaltına alınan O.D. ve C.Ö. işlemler sürüyor.

MANİSA’DA SAHTE İÇKİ OPERASYONU

Manisa'nın Yunusemre ve Salihli ilçelerinde jandarma ve emniyet güçleri tarafından sahte içki üretimine yönelik 2 ayrı operasyon düzenlendi. Yunusemre İlçesine bağlı Bağyolu Mahallesi’nde sahte alkollü içki üretimi yaptığı belirlenen Ş.Ş.’nin, ürettiği sahte alkollü içkileri Manisa bölgesinde İ.A. aracılığı satışa sunduğu öğrenildi.

LİTRELERCE SAHTE İÇKİYLE YAKALANIP SERBEST KALDILAR

Bunun üzerine harekete geçen emniyet ve jandarma ekipleri eve düzenledikleri operasyonda değişik ebatlarda 20 adet plastik varil, 9 bin 428 litre şarap, 385 litre rakı, satışta kullanılmak üzere 300 adet 1 litrelik cam şişe ile 200 adet 5 litrelik boş plastik pet şişe, alkolü kaynatmada kullanılan 1 adet 12 kilogramlık piknik tüpü, 1 adet kaynatma ocağı, 1 adet bakır kazan, 1 adet alkol damıtma düzeneği-distilasyon, 1 şarap karıştırıcı elektrikli matkap, 200 gram alkol yapımında kullanılan amonyum sülfat maddesi ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan Ş.Ş. ve İ.A., ifadelerini alınmasının ardından serbest bırakıldı.

SALİHLİ'DE İKİ KİŞİNİN SORGULARI SÜRÜYOR

Salihli ilçesinde emniyet ve jandarmanın ortaklaşa gerçekleştirdiği sahte içki operasyonunda 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltındaki iki kişinin sorgularının devam ettiği ve şahısların evlerinde yapılan aramada piyasaya sürülmek üzere 350 adet farklı marka ve bandrolde sahte içki, çok miktarda sahte bandrol, marka etiketi, bilyeli ve mühürlü kapak ele geçirildiği öğrenildi.

ANTALYA’DA BİR GÖZALTI

Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Gazipaşa ilçesinde sahte içki üretimi yapıldığı belirlenen bir eve operasyon düzenlendi.

SÖZCÜ

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN