Zafer Mutlu'dan Haldızlar İnşaat hakkında akıl almaz iddialar!

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, 'Ülkemizin en önemli meselesi nedir?' diye soracak olsanız bunların başında yolsuzluk ve adam kayırmadır' dedi

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu ülke ve yerel gündemi ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Parti binasında yapılan basın açıklamasında konuşan Mutlu, AK Parti’nin Kocaeli döneminde hızla büyüyen Haldızlar İnşaat’ın Kent Konut’taki katların yapımındaki çalışmaların yarım bırakılıp işin içinden sıyrılmasına ilişkin sorunları dile getirdi.

Zafer Mutlu’nun açıklamaları şu şekilde;

‘Ülkemizin en önemli meselesi nedir?’ diye soracak olsanız bunların başında yolsuzluk ve adam kayırma diye cevap veririz. Tabi ki bugünlerde yaşadığımız salgın hastalık, ağır ekonomik kriz ve ülkemizi de tehdit eden bölgemizde yaşanan savaşlar da çok önemlidir. Ancak bu yolsuzluk ve adam kayırma meselesi bizi içten içe çürüten, ülke kaynaklarının adaletsiz paylaşımına sebep olan, bir kesimi milyarder ederken geniş halk kitlelerini kıt kanaat geçim savaşı vermesine yol açan, milyonlarca insanımızın açlık sınırının altında yaşama mecbur eden çok büyük bir toplumsal sorundur.

Neyi konuşuruz Anayasa Mahkemesi üyesi ‘Işık yanıyor’ dedi. Haydi konu çıktı konuşalım günlerce darbe imasıydı, değildi. Erken seçim olacak mı olmayacak mı? Türk Tabipler Birliği terör yuvasıydı, değildi. Baroları bölelim mi bölmeyelim mi? O da yetmedi bütün kamu niteliğindeki meslek kuruluşlarını da bölelim. Aykırı hiçbir ses duymayalım.. Her yer kontrolümüzde olsun. Evet bunları tartışıyoruz sabahtan akşama kadar.  Yolsuzluk ve adam kayırma haberleri teğet geçiyor hayatımızdan o da sınırlı sayıda medya ve yazarlarca dile getirilebiliyor. Adeta kanıksatıyor bu haberler milletimize. Sıradanlaştırılıyor.

HALDIZ İNŞAAT İŞİNİ YARIM BIRAKTI

Diğer haber ise ilimizi ilgilendiriyor. Başrolde yine iktidara yakınlığı ile bilinen ilimizde Ak parti döneminde inanılmaz büyüyen bir şirket HALDIZ İNŞAAT var. Konu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan KENT KONUT’dan alınan TUANA 3 evlerinin kat karşılığı yapım ihalesini alan Haldız İnşaatın işi yarım bırakması. Peki iddialar neler? Özetle ilgili firma işin %64’ünü bitirdiği halde payına düşen dairelerin çoğunu satıp parasını aldı kalanların üzerinde de ipotek tesis etmek suretiyle kredi çekti.. Projede olmayan bir AVM’yi plan tadilatı ile projeye ekletti. Bunu da ünlü bir mağaza zincirine sattı. Şimdi de yarım kalan işi bu halde KENT KONUT’a bırakıp teminatını da alıp aradan sessizce sıyrılmaya çalışıyor.

YOLSUZLUK VE ADAM KAYIRMA ÖNLENMELİ

Konunun ayrıntılarına girmek istemiyorum. Ama iddialar bunlar.. Müdürünün aniden emekliye ayrılması ki Yalçın bey çok başarılı bir bürokrattır. Arpalık olan Kent Konut’a ciddi bir çeki düzen vermiştir. Kafalarda soru işareti bırakmıştır. Konu bu kentin milyonlarca liralık kaynağını ilgilendirmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir BÜYÜKAKIN’ın bu konuyu aydınlatması gerekmektedir. İddialara cevap vermelidir. Burada mağdur olan vatandaşlarımızı rahatlatmalıdır. Kamunun zararı olmadığını ispat etmelidir. Bundan sonra izlenecek yolu belirtmelidir.  Bu konuyu Büyükşehir Meclis üyelerimizle özellikle takip edeceğimizi de ifade etmek istiyorum.
Diyoruz ya ülkemizin en büyük meselesi bize göre yolsuzluk ve adam kayırmayı önleyebilmektir. Siyaset şeffaf yapılmalı kamunun malına el uzatmamalı kimseye de el uzattırılmamalıdır. İşte ancak bu şekilde bu ülke refaha ulaşır diye düşünüyoruz.

Bakmadan Geçme