İbrahim Bıyıklı'dan Kocaeli Valisi'ne çağrı!

Kocaeli'nin genç ve çalışkan iş adamı Altınoluk Pastane ve Cafe'nin sahibi İbrahim Bıyıklı, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'a seslenerek sokağa çıkma yasağı döneminde çalışma saatlerinin 08:00'den 06:00'ya çekilmesi için çağrıda bulundu.

Kocaeli'de faaliyet gösteren ve kısa sürede bölgenin en önemli pastane markası haline gelen Altınoluk Pastane ve Cafe'nin sahibi İbrahim Bıyıklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'a seslenerek sokağa çıkma yasağı döneminde çalışma saatlerinin 08:00'den 06:00'ya çekilmesi için çağrıda bulundu.

İşte Bıyıklı'nın sosyal medyadan yaptığı o açıklama;

''Öncelikle şunu söylemeliyim ki ben yaptım oldu düşüncesiyle bu işler olmaz olmamalı.
80 milyon adına karar alınırken bu işin enine boyuna hesaplanması gerekir. İşyerlerini kapatarak bu virüsün önüne geçebileceğinize inanıyorsanız her yeri 21 gün boyunca kapatalım ve yurtdışından ülkemize giren yabancıları 14 gün boyunca karantinada tutalım. Bizlerde ülke içerisinde rahat hareket edebilme imkanı bulalım. Böyle parça zamanlı kısıtlamalarla herkes mağdur olmaktadır. Bir iş insanı olarak şunları söyleyebilirim. Biz pastane işletmecisiyiz. İşimizin yaklaşık %40’ını sabah 06:00 ile 09:00 arasında yapmaktayız. Yeni uygulamayla pastaneler sabah 08:00 da açılıyor ve sokağa çıkış yasağı olmamasına rağmen bizler kapalıyız. Sanayi kenti olan KOCAELİ’de fabrikada çalışanlar saat 08:00’de çoktan işbaşı yapmış oluyorlar. Acaba, biz bu saatten sonra ürünlerimizi kime satacağız? -Pastanelere yasak koyup sattırmadığınız börek, poğaça ve unlu mamulleri EKMEK FIRINLARINA sattırıyorsunuz. Bu da haksız bir rekabet oluşturmaktadır. -Biz sorumlu bir işletme olarak işletmemizi valiliğin tebliğ ettiği saatlerde açtık ve kapadık. Fakat gördük ki çoğu meslektaşlarımız bu saatlere uymadı yine kurala uyan kaybetti.
-Bugün kapatılan işletmeler alınan tüm covid-19 tedbirlerine uymaktadır ve çoğu esnaf arkadaşımız, kirasını, faturasını ödeyip evine ekmek götürebilmek için çalışanlarını ücretsiz izne çıkartıp işyerinde kendisi çalışmaktadır.
Sanayi kenti olan KOCAELİMİZ’DE fabrikaların çalışır durumda olması ve 10 binlerce insanın sabahın erken saatlerde servislere binip işe gitme hareketliliği saat 06:00’da başlıyor.
Bu sebeple Sayın Valimizden önemle rica ediyorum;
Pastaneler, simitçiler ve unlu mamuller satışı yapan işletmelerin çalışma saatlerinin 06:00-20:00 arasında yeniden düzenlenmesini rica ediyoruz.
SAYGILARIMLA.''

Bakmadan Geçme