Ulaşıma ve suya yapılan zamlar iptal edilsin

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a seslenerek ulaşıma ve suya yapılan zamların iptal edilmesini istedi

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Yıldız yayınladığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Covid-19’dan ayrı, iktidarın yönetim yeteneksizliğinden ayrı tükeniyoruz. Halkımıza “EVDE KAL” çağrısı yapanlar, “ya taşıyıcıysam ve virüsü aileme bulaştırırsam” diye düşünüp evlerine gidemeyen sağlık çalışanlarımızı da her akşam iş çıkışı evine giderken yüreğinde korku taşıyan vatandaşlarımızı da düşünmüyorlar ne yazık ki.

Fabrikalarda, madenlerde, taş ocaklarında, tarlalarda çalışan işçilerimiz, berber, kuaför, bakkal, manav, kasap, marangoz, lokanta, kafe, kahvehane, kırtasiye gibi yaşamımızın her alanında ekonomimizi ayakta tutmak için çalışan esnaflarımız ve esnaflarımızın yanında çalışan vatandaşlarımız yaşadığımız pandemi sürecinde yalnızca Covid-19’la mücadele etmesi gerekirken Covid-19’la birlikte ekonomik sıkıntılar içerisinde yaşam mücadelesi veriyor. İnsanlarımız üretmek için, vergi vermek için tükeniyor, vefat ediyor.

Tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi kentimizde de hasta sayıları çok artış gösterdi. Sanayi bölgesi olan kentimizde ekonomiye katkı sağlamak için üretim yapan fabrikalarda çalışan işçilerimizin, esnaflarımızın ve çalışanlarından bazılarının karantinaya alındığı haberlerini gerek yerel basınımızdan gerekse çevremizden hepimiz gözlemliyoruz. Artık neredeyse hepimizin ailesinden ya da arkadaşlarından biri hasta. Bu çok üzücü olduğu kadar çok da vahim bir durum. Alınan tedbirlerin, uygulanan yasakların yeterli olmadığını gösteren bir durum.

Pandeminin tüm yükü adeta esnafımıza yüklenmekte. İş yerlerini kapatıp belirli bir süre hiç açmaması istenen esnaflarımızdan da belirli saatler arası çalışmaya izin verilen bazı esnaflarımızdan da; siftah yapmasanız da kiranızı, elektrik su doğalgaz faturanızı ödeyin, BAĞKUR ve çalışanlarınızın SGK ödemelerini yapın, vergilerinizi ödeyin, size sosyal devlet olarak nakdi ödeme yapamayınca çektirdiğimiz kredi taksitlerinizi ödeyin denmekte. Esnafımızın yanında çalışan vatandaşlarımıza maaşını tam alamayacak da olsan her gün işe git denmekte. Esnafa elektrik, su, doğalgaz ödeme yardımı yapılması gerekirken elektriğe, suya, doğalgaza zam yapmak, vatandaşlarımızın işine gitmek için bindiği otobüs ücretine zam yapmak, otobüsün benzinine zam yapmak, gıdaya ilaca zam yapmak, neredeyse hiç kazanç elde etmeden yaşayın demek, üstüne üstlük bir de yüksek meblağlı cezalar yazmak sosyal devlet ilkesine uymuyor.

Kentimizde yaklaşık bir hafta önce Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından minibüs, tramvay, deniz ulaşımı ve servislere %16,7 zam yapıldığını öğrendik. 3 ayda bir düzenli zam yapılan elektriğe ekim ayının başında %5,75 zam yapıldı. 2019 genel kurul toplantısında 2020 yılında zam yapmayacağını açıklayan İSU sözünde durmadı ve pandemi devam ederken suya %6 zam yaptı.

İktidarın yönetim yeteneksizliği yüzünden almış olduğu yanlış kararlara bir de yerel yönetimin almış olduğu yanlış kararlar eklenince esnaflarımız ve vatandaşlarımız daha çok tükeniyor, her geçen gün yaşamakta daha çok zorlanıyor. Bu sebeple Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tahir Büyükakın’dan ulaşıma ve suya yapılan zammı iptal etmesini, esnafımıza haksız yere yüksek meblağlı cezaların kesilmesine engel olmasını, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Kocaeli halkının yanında olduğunu göstermesini istiyoruz. Genel Başkanımız Meral Akşener’in de dediği gibi “Siftah yapamayan esnafımıza: ‘sabır’ denmesine” izin vermeyeceğiz. Konunun takipçisi olacağımızın ve esnafımızın, vatandaşımızın yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN