Başiskele Belediyesi'nden 71 araç karşılığında ruhsat!

Otomotiv sektörünün önemli markalarından Ford, Kocaeli'de, kendi fabrikasına ait arazi üzerinde dev bir yatırımda bulunarak ikinci fabrika için ruhsat başvurusunda bulundu.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

ABD'li otomobil üreticisi Ford ile Alman otomobil markası Volkswagen arasında, Ocak 2019'da ticari araçlar, elektrikli otomobiller ve otonom teknolojileri geliştirmek üzere anlaşmaya varıldı. Sabah'ın haberine göre anlaşma kapsamında da iki markanın ortak platformda ticari araç geliştireceği ve bu araçların üretim yeri olarak da Türkiye'yi düşündükleri açıklandı.

71 araç  Başiskele Belediyesi'ne verildi!

2022'de yollarda olması beklenen araçların üretim yeri hakkında, henüz firmalar tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Ford'un Kocaeli Fabrikasına ait olan arazi üzerinde kazı ve zemin sağlamlaştırma çalışmaları başladı. Geçen hafta Başiskele İlçesi Belediye Meclis toplantısında yaklaşık 20 milyon değerinde 71 araçtan oluşan bir araç filosunun Ford tarafından, Başiskele Belediyesi'ne verilmesi ile ilgili madde ile bu konu tekrar gündeme geldi. Toplantıya başkanlık yapan Belediye Başkanı Yasin Özlü, Konu gündeme geldiğinde meclis üyelerine kapsamlı bilgi verdi ve şunları söyledi: "Ford bizim bölgemizde yaklaşık 600 dönümlük bir alan üzerinde Türkiye'nin son dönemdeki en büyük yatırımını yapmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 100 bin metrekarelik yeni bir fabrikadan bahsediyoruz. İnşaatla ilgili çalışmalar devam ediyor. Ruhsat süreçleri başladı" diyerek süreç ve bağışlanan araçlar hakkında bilgi verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN