Sapanca Gölü'nde sular geri çekildi!

Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Yuvacık Barajı'nda su seviyesi, yüzde 17'ye düşünce Sapanca Gölü'nden gelen takviye sonrasında Sapanca Gölü'nde de suların 20 metreye kadar geri çekilmesi endişeleri artırıyor.

Kocaeli'nde içme suyu ihtiyacının büyük kısmının karşılandığı Yuvacık Barajı'nda, su seviyesi 8 milyon 510 bin metreküp ile yüzde 17’ye kadar düştü.  

Yuvacık Barajı'nda sonra da Sapanca Gölü alarm veriyor!

Yuvacık Barajı'nda su seviyesinin düşmesi nedeniyle Kocaeli'nin su ihtiyacı Sapanca Gölü’nden karşılanıyor. İSU yetkilileri, barajdan günde 100 ile 120 bin metreküp arasında su kullanıldığını, ayrıca Sapanca Gölü’nden Yuvacık Baraj Arıtma Tesisi'ne çekilmiş isale hattından su takviyesi yapıldığını belirtti.

SAPANCA GÖLÜ'NDE 20 METRELİK GERİ ÇEKİLME

Sapanca Gölü, Sakarya’nın içme suyu ihtiyacının yüzde 90’nını, Kocaeli’nin ise yüzde 15’ni karşılıyor. Sapanca Gölü'nde kuraklık sebebiyle su seviyesi her geçen gün daha da düşüyor. Göldeki su seviyesi 32,50 metreden 30,43 metre seviyesine düştü. Sapanca Gölü’nde su seviyesinin düşmesi, kıyı kesimlerinde hissedildi. Gölün daha önce suyla dolu kısımlarında sular, yaklaşık 20 metre çekildi. 

Yuvacık Barajı'ndan sonra Sapanca Gölü’nde de su seviyesinin düşmesi Kocaeli'deki içme suyu  endişesini ciddi derecede arttırdı.

Bakmadan Geçme