Kocaeli'de hafta sonu alkol satışı yasaklandı!

Kocaeli İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun 10 Aralık 2020 tarihli duyurusuna göre Kocaeli ilinde hafta sonu market ve büfelerde alkol satışı yapılamayacak.

Kocaeli İl Hıfzıhha Kurulu’nun son dakika duyurusuna göre; Kocaeli’de hafta sonu alkol satışı yasaklandı. 10 Aralık 2020 tarihli yeni duyuruya göre Kocaeli ilinde hafta sonu alkol satışı yapılamayacak.

İşte o karar;

Koronavirüs ile mücadelede ilimiz genelinde alınması gereken ilave tedbirleri değerlendirmek üzere Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarınca 10.12.2020 tarihinde Sayın Valimiz Seddar YAVUZ başkanlığında yapılan 2020/135 sayılı kurul toplantımızda aşağıdaki karar alınmıştır;

İlimiz genelinde geçerli olmak üzere; sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde, açık kalmasına izin verilen market, bakkal vb. işyerlerinde; sokağa çıkma kısıtlaması süresince alkollü içecek satışı yapılmamasına ve belirtilen işyeri sahiplerine kısıtlama süresince alkollü içecek satamayacaklarına dair bilgilendirmenin yapılmasına, Yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verildi.

Bakmadan Geçme