Ellibeş 'Türkiye ohh çekti'

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 2021 yılı bütçe görüşmelerinde hükümetin performansını değerlendirerek, 'Özellikle teröre karşı elde ettiğimiz başarı Türkiye'ye ohh çektirdi' dedi.

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş başkanlığında İzmit Fuar içi Dr.Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda sosyal mesafeye uygun gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında teşkilat çalışmaları ele alındı. Başkan Ellibeş, AK Parti teşkilatlarının millete hizmet için hem yerelde, hem genelde durmadan çalıştığını ifade ederek TBMM Genel Kurulu’nda, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerini değerlendirdi: “Adaletten sağlığa, eğitimden yatırımlara her alanda yapılan bakanlarımızın sunumlarına baktığımızda Türkiye’nin nereden nereye geldiğini çok açık görüyoruz. Dünyanın topyekün hem sağlık hem de ekonomik kriz yaşadığı pandemi döneminde bile milletimize hizmetkar olarak görevimizin başındayız.”

“Bakanlarımızın sunumundan öne çıkan başlıklara göre Türkiye’de geçmişte çalışmıyor, iş yapmıyor diye teftişe gönderilmeyen müfettişlerle kayıt dışı istihdam yüzde 52’den yüzde 32’ye geriledi. Binlerce vatandaşımız ev sahibi oldu. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırımla, yurt dışına bağımlılık giderek azaldı. Sadece bu yıl devreye alınan 2 bin 950 megavat yenilenebilir enerji kaynakları Avrupa’da 20 ülkenin toplam enerji kaynağından fazladır. Pandemi döneminde dünyanın çok ilerisinde sağlık önlemleriyle örnek gösterilen Türkiye,  sadece yurt dışında 97 farklı ülkeden gelen yüz binin üzerinde vatandaşına yurtlarda ücretsiz yuva sıcaklığı sağladı. Dünya ekonomik krizle çalkalanırken elbette gemiyi düz tutmak zor olduğu halde bankacılık sektöründe döviz pozisyonu ekside değil, artıdadır. Kamuda 3,3 milyar dolar, özelde 6 milyar dolar fazlaları bulunmaktadır. Halktan aldığını, halka veren, sosyal devlet, sosyal belediyecilik anlayışıyla bu süreci yürüten AK Parti, en çok da esnafımızın yanında olmaya gayret göstermiştir. Hibe desteklerin yanı sıra 2020 yılı içinde geçen yıllardan devirler hariç 962 bin 302 esnaf ve sanatkarımıza 40,3 milyar TL tutarında kredi kullandırılmıştır.”

“Son 18 yılda tarımsal destekler de ihmal edilmemiş, destek miktarı 12 kat artarak reel 311 milyar lira hibeye ulaşmıştır. Sanayide beyin göçü tersine dönerek, savunma başta olmak üzere otomobil ve sağlık cihazlarında yerli üretimin önemi artmış, bu konuda Cumhuriyet tarihinin en önemli adımları atılmıştır. Türkiye, sağlık alanında sadece ücretsiz hizmeti ve fedakar sağlık çalışanlarının özverisiyle insani değerleri el üstünde tutan anlayışla hastalarına şifa dağıtmakla kalmamış, dünyayla paralel 16 ayrı aşı çalışmasından birini yürüten ülke konumuna gelmiştir. Türkiye, yeni hükümet sistemiyle birlikte en büyük atılımı yavrularımızın eğitim-öğretimiyle ilgili yapmıştır. Öğretmen başına düşen öğrenci sayımız; ilköğretimde 28’den 16’ya, ortaöğretimde de 18’den 11’e düşmüştür.

Mesleki ve teknik eğitimi tercih edip, bu okullara yerleşen öğrenci sayımız yüzde 63 artmıştır. Dünyada pandemi döneminde sadece 4 ülkede öğretim kademeleri için 3 ayrı televizyon kanalı kurulabildi. Bunlardan biri de Türkiye’dir. Bu bütçe görüşmelerinde bizleri bir kez daha ülkemizle gurur duymamıza neden olan en önemli konu ise PKK terör örgütü ile mücadelede elde ettiğimiz başarıdır. Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığımızın gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla yurt içindeki terörist sayılarının azalmasının yanında, Doğu ve Güneydoğu illerimizde kamu kaynakları dağdaki terörist yerine vatandaşımıza aktarılmaya başlanmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleşen bütün bu yatırım ve hizmetleri görünce İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun da ifadesiyle Türkiye düşmanlarına karşı, ülkemizin gelişmesini istemeyenlere karşı derin bir “ohh” çekmiştir. Kaynakların ranta, teröre gitmesi engellenerek, direkt olarak milletimize hizmete dönüşmesi hepimiz için gurur vesilesi olmuştur”.

Bakmadan Geçme