Daha ölümcül virüsler geliyor

1976'da Ebola virüsünü keşfeden Profesör Jean-Jacques Muyembe Tamfum, insanların koronavirüs salgınından daha fazlasına hazır olması gerektiğini belirterek, 'İnsanlık, Afrika'nın tropikal yağmur ormanlarından çıkan, bilinmeyen sayıda yeni ve potansiyel ölümcül virüsle karşı karşıya' dedi.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

İlk olarak Aralık 2019'da Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde 1 milyon 715 binden fazla insan hayatını kaybetti. Kovid-19 salgını henüz etkisini yitirmemişken, İngiltere'de virüsün mutasyona uğramış türüne rastlandı. Salgınla ilgili kötü haberlerin peş peşe geldiği şu günlerde korkutan bir açıklama da Ebola virüsünü keşfeden Profesör Jean-Jacques Muyembe Tamfum'dan geldi.

1976'da Ebola virüsünün keşfedilmesine yardımcı olan ve o zamandan beri Afrika'da ortaya çıkan yeni patojenleri araştıran Profesör Muyembe Tamfum'a göre, insanlık Afrika'nın tropikal yağmur ormanlarından çıkan bilinmeyen sayıda yeni ve potansiyel olarak ölümcül virüslerle karşı karşıya bulunuyor. CNN International'a konuşan Tamfum, "Şimdi yeni patojenlerin ortaya çıkacağı bir dünyadayız. İnsanlar yeni tip koronavirüs salgınından daha fazlasına hazır olmalı" açıklamasını yaptı.1970'li yıllarda genç bir araştırmacı olan Muyembe, hastaların yaklaşık yüzde 88'inin ölümüne neden olan gizemli bir hastalığın kökenini tespit etmek için alınan kan örneklerini Belçika ve ABD'deki laboratuvarlara yolladı.

O zamanlar Zaire olarak bilinen hastalık daha sonra "Ebola" adını aldı. Ebola'nın tespiti ise, Afrika'nın yağmur ormanlarının en ücra kısımlarını Batı'daki yüksek teknoloji laboratuvarlarına bağlayan bir zincire dayanıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN