Zafer Mutlu yine bombaladı!

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, haftalık düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Mutlu 'Sizin derdiniz dolgun maaşlarınız, milletin parası ile aldığınız arabalarınız, lüksünüz, şatafatınız' dedi

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı “Devlet Demiryolları'nın Hereke'de yürüttüğü 3'üncü tren hattı inşaat çalışmaları kapsamında 2 metre çaplı ana isale hattının güzergâhı değiştirileceğini ve Kocaeli’de 2 gün boyunca suların kesileceği açıklandı. Malumunuz duyuruyu İSU yaptı. Bir su kesintisi duyurusuydu bu. Fakat meselenin özü su değil, su kesintisi bir sonuç. Yapılan açıklamalara bakıldığında ülke genelinde oluşturulan katma değerin yüzde 21’i, toplam endüstriyel üretimin yüzde 40’ı, dış ticaretin yüzde 30’u ve ülkemizin yük hareketinin de yüzde 30’u bu noktadan geçtiği için çalışma yapılmasının zarureti ifade ediliyor. Ve bu bağlantı işlemi tamamlandığında ilimizin “daha çevreci, güvenli ve düzenli bir demiryolu ulaşımına kavuşacağı” ifade ediliyor. 

YILLAR SONRA AÇILDI

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından 17 Aralık 2011 tarihinden itibaren bizim eski demiryolu ulaşım hattımız kaldırıldı. Niye hızlı tren yapılacak diye. 30 ayda yapılması planlanan hat yıllar sonra açıldı ama bir baktık ki bizim Adapazarı- Harem hattımız buhar olmuş.  Dönemin TCDD 1. Bölge Müdürü Hasan Gedikli, Kocaeli ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalar bitene kadar toplu taşımaya çözüm bulacağını söyledi. Gedikli, ‘Kara ve deniz ulaşımıyla sorun çözülecek.’ dedi.

50 LİRA YAPMAK ZORUNDA BIRAKTILAR

Bu süreçte belediyeler kendileri ile ilgili geçiş yolları, köprüler, altyapı çalışmaları ile ilgili sorunlarını çözmedikleri gibi ne kara ne de deniz ulaşımını da çözemediler. Bu çalışmadan en çok şehrimizin insanı mağdur oldu. Bundan on yıl önce ilimizden İstanbul’a düzenli olarak gidip gelen insanlarımız otobüslere yönlendirildi.  Kocaeli’yi bu süreçte tek bir firmaya mahkûm ettiler. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir uygulamayla 100 kmlik yolcu biletini 50 lira yapmak zorunda bıraktılar.  Bu şehir bir sanayi şehri, öğrenci şehri. En az kırk-elli bin öğrencinin her gün ulaşım sorunu görmezden gelindi.

KALICI BİR ÇÖZÜM DÜŞÜNÜLMEDİ

Kocaeli’de yaşayıp İstanbul’da çalışan, İstanbul’da yaşayıp Kocaeli’de çalışan insanlar için kalıcı bir çözüm düşünülmedi. Herkesi özel araçla pahalı ve külfetli yolculuğa mahkûm ettiler. Avrupa kenti olma imkânını kazanmış eski Türkiye’de bu şehirden yanı başımızdaki İstanbul’a gidip gelmek inanın çok daha kolaydı. Şimdi daha zorlaştı. Neredeyse iki saatte bir otobüsün sefer yaptığı bir ortamda insanları trafiğe, israfa ve külfete mahkûm ettiniz. İstanbul- İzmit arasındaki 100 kmlik yolu on yılda çözemeyen iktidarın Çin’e tren gönderme hedefini nasıl izah edelim. 2011 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışmalar bitene kadar toplu taşımaya çözüm bulacağını, kara ve deniz ulaşımıyla sorunu çözeceğini vaat etmişti.

Ne oldu koca bir fiyasko. Gönül belediyecileri Audileri ve Mercedesleri ile en sol şeritten gidip geldikleri için vatandaşı anlayamazlar. Bütün bunlar vizyon meselesi, vicdan meselesi.

Bu belediyeyi biz yönetseydik bu konuda ne mi yapardık; Miadını doldurmuş, şehir içi trafiğini pek çok yerden kesen, karayolunu işgal eden raylı sisteme milyonlar harcamak yerine metro hattı bitirmiştik. 2012 yılından itibaren İzmit’ten Kadıköy’e ve İzmit’ten Eminönü’ye hızlı feribot koyardık. Hızlı feribotun en önemli özelliği, adı üzerinde, hızlı gitmesi! Saatte 42 mil (75 kilometre) yapıyor. Yani 1 saat 20 dakikada Eminönü’ndesiniz. Bugün Eminönü’ye en yaklaşık 2 saatte servisleri dahil edersek 4 araçlı indi-bindi ile gidebilirsiniz.

ENGEL NEDİR?

İstanbul-Bandırma arası 252 km ve taşıma ücreti 64 lira. İzmit-Eminönü bunun yarı mesafesi, hadi olsun 35 lira. Tek araçla, hızlı, konforlu ve trafiği, kazası, servisi olmadan seyahat edersiniz. Bunun önündeki engel nedir? Vizyon, vicdan ve milletin derdini dert etme meselesi. Yıllardır dilimizde tüy bitti bunları söylemekten ne yapalım artık İmamoğlu’na mı söyleyelim oradan koysun bu feribotları. Bakın bunu biz belediyeyi aldığımızda en geç üç ayda tıkır tıkır hayata geçiririz. Milletimiz görüyor. 100 kmlik yolu on yılda çözemeyenler gelmiş şimdi iki koca gün koca şehrin suyunu kesecek. Ne için? Hızlı tren hattı geçecekmiş. 7-8 sene neden beklediniz? Çok yük taşınacak, çok yolcu taşınacakmış.

ELEŞTİRDİĞİNİZ ESKİ İSTANBUL YAPAR

Ne zaman bilet almaya girişsek yer bulamadığımız yeterli sefer olmadığı için ne Ankara’ya ne de İstanbul’a gidebildiğimiz hat için. Mevcut hattı değerlendirdiniz mi ki yenisinden söz ediyorsunuz. İstanbul ile karışmış neredeyse bütünleşmiş bir şehir halen ülkeden ülkeye gider gibi problemli. Yazıktır, günahtır. Elbette, kritik noktalarda bağlantı yapılması halinde bölgesel kesintiler olabilir. Siz, önce ilave bir tahliye için by-pass bağlantı yapar, suyu şehre verirsiniz. Sonra kalıcı çözümü planlarsınız. Yani bir şehrin suyunu bu kadar uzun süre kesemezsiniz. Bu da sizi hani sürekli eleştirdiğiniz eski İstanbul yapar.

Ayrıca bu iki-üç gün önce yapılacak bir duyuru ile hiç yapılamaz. İnsanların pazartesiye kadar çözüm üretmesi mümkün değil. Nüfusun yüzde 90’ında su stoku imkânı da yok. Hastası, yaşlısı, hastanesi, yangını ile Allah korusun ortaya çıkacak sorunun sorumlusu da vebali de üzerinizdedir. Sizin yalan olmuş treninizin hızına da trenine de milletin inancı kalmamıştır. Yük taşıyacak birkaç şirkete verdiğiniz sözü mü tutmak istiyorsunuz. Bunu da daha açık söyleyin. Artık sizin derdiniz milletin derdi değil. Sizin derdiniz dolgun maaşlarınız, milletin parası ile aldığınız arabalarınız, lüksünüz, şatafatınız. Damadınızın dediği gibi ‘sonunuz hayrola’” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme