Otel Halısı Alacaklara Tavsiyeler!

Otel halısı alacak olanlara çok önemli tavsiyeler... Otel Halısı Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir? Otel Halısı Seçerken Renkler Nasıl Etki Eder? Otel Halısı Fiyatları Neye Göre Değişir? İşte cevaplar...

Otellerin dekorasyonunda kullanılan otel halısı, hem ısı hem de ses yalıtımına da destek sağlar.  Otel halısı çok farklı renk ve desen seçeneğine sahiptir. Otellerin dekorasyon stiline uygun olarak tasarlanan otel halılar, çok farklı seçeneklerde kullanıcıların karşısında çıkmaktadır.

Otel Halısı Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Halı seçimi yapmak sadece desen ve renkten ibaret değildir. Otellerde kullanacağınız tüm parçaların bir tamamlayıcı olduğunu düşünürseniz, otel halısı da bunun büyük bir parçasıdır. Otellerin lobilerinde, odalarında ve koridorlarında kullanacağınız halıları seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsedeceğiz.

Otel Lobisi İçin!

Otel lobileri yoğun kullanım alanlarıdır. Bu alanlarda yüksek iplik sıklığına, kolay temizlenen ipliğe sahip halılar tercih edilmelidir. Yine halılar parça halı olabileceği için kaymaz taban halı seçimi de burada önemlidir.

Otel Koridor Halıları!

Otel koridorları, bavul gibi eşyaların, insan trafiğinin yoğun olduğu alanlar olduğu için bu alanlarda da; odalara oranla daha sık dokunmuş halılar tercih edilmelidir. Kırmızı renk ve tonları koridor halısı için iyi bir renk seçimidir. Koridorlar karanlık alanlar olduğu için açık tonlar tercih edilebilir fakat bu temizlik açısından sorun oluşturmayacak bir iplik seçimi ile birlikte yapılmalıdır.

Otel Odaları!

Otel odalarında kullanılacak halılar parça veya duvardan duvara halı olabilmektedir. Burada seçilen halının birkaç önemli özelliğine dikkat edilmelidir. Duvardan duvara halılar daha konforlu bir kullanım sunar, ısı ve ve ses yalıtımını da destekler. Bu sebeple duvardan duvara halı kullanmak avantajınıza olacaktır. Nurteks gibi üretici şirketler bu konuda size uzman desteği de sağlamaktadır. Seçeceğiniz halı hakkında detaylı bilgileri, üretici şirketlerde çalışan uzman birimlerden de edinebilirsiniz. 

Otel Halısı Seçerken Renkler Nasıl Etki Eder?

Otel halısı seçimi yaparken renkleri doğru şekilde tercih etmelisiniz. Küçük odalar için açık tonlara sahip renkleri seçebilirken, büyük alanlar için renk konusunda daha özgür davranabilirsiniz. Açık renkler; alanları olduğundan büyük gösterir. Büyük alanlar için desenli halılar da tercih edilebilir.

Renklerin en önemli etkisini otel konsepti belirler. Eğer business bir otel ise, toprak tonları tercih edilebilir, dinlenme ve eğlence otelleri için mavi ve yeşil iyi bir seçenektir. Bu renkleri, farklı desenlerde de tercih edebilirsiniz. Nurteks gibi binlerce renk ve desen seçeneğine sahip bir üretici şirketin, kataloglarını inceleyerek daha fazla fikir sahibi de olabilirsiniz.

Otel Halısı Fiyatları Neye Göre Değişir?

Otel halısı fiyatlarını etkileyen ilk kriter kullanılan ipliklerdir. Kullanılan ipliğin kalitesi fiyatları etkilemektedir. Aynı zamanda ipliğin m2’deki sıklığı, yüksekliği de fiyatları etkileyen diğer bir değişkendir. Yine fiyatları; taban bezi, nakliye masrafları da etkilemektedir.

Otel halısı seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli kriter; halının uzun süre süre dayanımının olmasıdır. Yani otel koridorları için; yüksek iplik sıklığına sahip halılar tercih etmek, buna bir örnektir.

Bakmadan Geçme