Mustafa Soydabaş İstifa etti!

AK Parti İzmit Belediyesi grup başkan vekili Mustafa Soyadabaş istifa ettiğini duyurdu.

İzmit Belediye meclisinde AK Partili meclis üyeleri arasında alkol ruhsatı nedeniyle tartışma çıkmıştı. Çıkan tartışma sonrasında bazı meclis üyelerinin disipline verilmişti. Disipline verilen AK Parti İzmit Belediyesi grup başkan vekili Mustafa Soyadabaş disiplin soruşturmasını beklemeden istifa etti.

İşte Soydabaş’ın o açıklaması:

Değerli basın mensupları;

AK Parti çatısı altında kuruluşundan bu yana siyaset yapma onurunu yaşıyorum. Milletimize hizmet etmek, cennet vatanımızın daha da güzelleşmesini sağlamak amacıyla AK Parti Ailesi içinde bugüne kadar çeşitli görev ve sorumluluklar üstlendim. AK Parti’de görev istenmez, verilir anlayışı içinde aldığım her görevi layıkıyla yerine getirmek için çalıştım.

Yaptığım her iş, aldığım her görevde milletimize ve ülkemize hizmet ederken, parti kurumsal kimliğine ve disiplinine aykırı eylem ve çalışmalar içine girmemeye özen gösterdim.

Ancak İzmit Belediyesi’nin 5 Ocak Salı Günü yapılan Aylık Olağan Meclis Toplantısı’nda ani yaşanan olaylar sırasında parti disiplinine ve grup kararına uygun davranmadığımı kabul ediyorum.

Bu sebeple, AK Parti çatısı altında yine her zaman olduğu gibi canla başla çalışmaya devam edeceğimi belirterek, Disiplin Soruşturması tamamlanmadan aldığım sorumluluklardan kendi isteğimle istifa ediyorum.

AK Parti İzmit Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanlığından ayrılıyorum.

Türkiye’de 83 milyonun tamamını düşünerek çalışan tek parti olan AK Parti’mizin başarısı Türkiye’nin başarısıdır diyerek bundan sonraki süreçte tüm gücümle partimin ve dava arkadaşlarımın yanında ilk günkü aşkla çalışmaya devam edeceğim.

Bakmadan Geçme