IMF Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

IMF, Türkiye için 2021 büyüme tahminini yüzde 5'ten yüzde 6'ya çıkardı. Swap hariç net rezervlerin eksinde olduğunu hatırlatan IMF, bu durumun Türkiye'yi şoklara karşı kırılgan hale getirdiğini vurguladı.

Ekim ayında yayınladığı Dünya Ekonomik Görünüm raporunda Türk ekonomisinin  2021 yılında yüzde 5 büyüyeceği tahmininde bulunan Uluslararası Para Fonu (IMF), bu beklentisini yüzde 6,0’a çıkardı.

Madde 4 kapsamında Türkiye için gözden geçirme raporunu yayınlayan IMF, Türk ekonomisinin 2022 yılında da yüzde 3,5 büyüme göstereceğini tahmin etti.

2020’DE POZİTİF BÜYÜYEN BÜYÜME
IMF, hükümmetin COVID-19 salgınının ortaya çıkardığı ihtiyaçları gidermek için ek hedefli teşvikler ortaya koyması gerektiğini de vurguladı.

COVID-19 salgına ilk anda verilen politika yanıtının Türkiye’nin  GSYH’sında keskin bir toparlanmayı beraberinde getirdiğini belirten  IMF, uygulanan vergi ertelemeleri ve istihdam desteklerinin Türkiye’nin ekonomik aktivitesinde 3’ncü çeyrekte güçlü şekilde toparlanma sağladığını ve Türkiye’nin 2020’de pozitif büyüme gösterdiği tahmin edilen birkaç ülkeden biri olduğunu ifade etti.

IMF, ekim raporunda Türkiye için 2020’de yüzde 5 küçülme tahminine yer vermişti.

Bakmadan Geçme