Tüm siyasi partiler bu süreç içinde yer almalı

Bugün 'birçok güzellikleri takdim etmesi' beklenen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasının büyük bir kısmını yeni anayasa çalışmalarına ayıran Erdoğan, 'Tercihimiz tüm siyasi partilerin bu sürecin içinde yer almasıdır. Bunun için sonuna kadar samimi gayret göstereceğiz' dedi.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

İki gün önce partisinin il kongrelerine online olarak bağlanan ve “Çarşamba günü millete sesleniş konuşmamı özellikle izlemenizi tavsiye ediyorum. Sizlere birçok güzellikleri orada takdim edeceğim” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP grup toplantısında konuştu. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

TEKLİFİMİZİ AÇIKLADIK

– Dünyada halkının kurtuluş savaşını bizzat yöneten, her badirenin ardından ayağa kalkıp çalışan çok az meclis vardır. Bu meclisle ne kadar övünsek azdır. Meclisimizi yeni ve tarihi bir dönem daha bekliyor. Reform paketimizi milletimiz ile paylaştık. MHP’nin de bu teklife olumlu bakmasıyla Türkiye tarihinde ilk defa sivil bir anayasa hazırlama ve millete sunma şansına sahip olmuştur. Yeni anayasa teklifimizi açıkladık. Türkiye tarihinde ilk defa sivil anayasa hazırlama şansı oldu.

KİBİR ABİDELERİNİN SALDIRILARIYLA KARŞILAŞTIK

– Darbeler sonrası hazırlanan anayasaların ülkemize ağır darbeleri olmuştur. Milli iradenin yetkilerini kısıtlayan anayasalardaki çarpıklıklar tüm değişikliklere rağmen tam giderilememiştir. İktidarımızın ilk döneminde, nice demokrasi ayıbıyla karşı karşıya kalmıştır. Adını utanmadan cumhuriyet mitingleri koydukları gösterilerle kendisini devlet ve milletin üstünde gören nice kibir abidelerinin saldırılarıyla karşılaştık.

SİNSİLİĞİN HER TÜRLÜSÜNÜ YAŞADIK

– Partimize kapatma davası açıldığında, buna karşı omurgalı bir duruş sergilemek yerine belge üretme peşine düşenleri de unutmadık. Türkiye son 7-8 yılda sınır içi ve dışından sayısız işgal girişimi ile karşı karşıya kaldı. Alçaklığın, sinsiliğin her türlüsünü yaşadık. Bunların hepsi aziz milletimizin sinesine çarparak paramparça oluyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkemizi yeni bir yönetim sistemine kavuşturmayı başardık. Darbe anayasasının ruhundan kaynaklanan anaforlar bir türlü bitmek bilmedi.

YENİ ANAYASA İÇİN ŞARTLAR GAYET UYGUN

– TBMM’yi yeni ve tarihi bir görev daha bekliyor. Cumhur İttifakı’ndaki ortağımız MHP'nin de bu teklife olumlu bakmasıyla, inşallah Türkiye, tarihinde ilk defa sivil bir anayasa hazırlama ve gerçek bir özgürlük ortamında milletin takdirine sunma şansına kavuşmuştur. Milli iradenin gücünü yansıtacak yeni anayasamızın, cumhuriyetimizin 100. yılı iç

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN