Bu nasıl bir ÇED toplantısı?

Ford'un Başiskele Belediyesi sınırları içerinde yer alan arazi üzerine kurmayı düşündüğü elektrikli araç ve batarya fabrikası için düzenlenen ÇED toplantısı, Başiskele Yeniköy Kültür Merkezi'nde bugün gerçekleştirildi. Önemli ÇED toplantısına sadece 15-20 kişinin katılması dikkatlerden kaçmazken katılımcılar bu duruma sert tepki gösterdi.

Ford’un Başiskele Belediyesi sınırları içerinde yer alan arazi üzerine kurmayı düşündüğü elektrikli araç ve batarya fabrikası için düzenlenen ÇED toplantısı, bugün Başiskele Yeniköy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

FORD’un Başiskele’de mevcut otomobil fabrikasına ek yatırım için ÇED toplantısı yapıldı. Düzenlenen ÇED toplantısı yeterli şekilde duyurulmadığı için 15-20 kişi ile gerçekleştirildi.

''Toplantı oldu bittiye getirildi''

Muamma, endişe ve soru işaretleriyle dolu gerçekleşen Ford'un ÇED toplantısına CHP, BBP, REFAH ilçe başkanlarının yanı sıra muhtarlar da tepki göstererek sorularına sağlıklı yanıtları alamadıklarını belirterek  toplantının oldu bittiye getirildiğini iddia ettiler.

Ayrıca basın mensupları ve görevlilerin sivil katılımcılardan daha fazla olması trajedik bir tablo ortaya çıkarttı.

''ÇED toplantısının sağlıklı duyurulmadı''

Başiskele Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Malkoç, ÇED toplantısının sağlıklı duyurulmadığını, soğuk bir mekanda yapılan toplantıda katılımcıların hasta olabileceği ve dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Malkoç “Mevcut Ford ve ek yatırım yapılacak fabrikanın çevreyi kirletmemesine önem verilmesini istiyoruz. Mevcut yolun yetersiz olduğunu yeni viyadük ve yolların yapılmasını istiyoruz” dedi.

''Kasıt var''

Toplantının yeterli duyurulmamasında kasıt olduğu vurgulayan Malkoç, Batarya üretim ve montaj fabrikası yapılacak denilmesinin ardından batarya üretmeyeceğiz, montaj yapılacak denilmesini de eleştirerek sağlıklı bilgilendirilmenin yapılmamasına tepki gösterdi.

''7500 adet üretilemezse 3000 kişi istihdamdan söz edilemez''

Ford yetkilisi “Eğer elektrikli otomobil üretiminde 7500 adet üretilemezse 3000 kişi istihdamdan söz edilemez. Hatta mevcut çalışanların sürekliliği bile garanti değil” dedi.

Ayrıca kısa sürede bitirilen ÇED Toplantısında çok önemli sorun olan atık bataryaların depolanması ve bertaraf edilmesi ile ilgili konulara açıklık getirilmedi.

Haber: Deniz ÇINAR

Bu nasıl bir ÇED toplantısı?
Bu nasıl bir ÇED toplantısı?
Bu nasıl bir ÇED toplantısı?
Bu nasıl bir ÇED toplantısı?
Bu nasıl bir ÇED toplantısı?

Bakmadan Geçme