Üsküdar faciası şehitleri programla anılacak

1 Mart 1958 tarihinde İzmit – Gölcük seferini yapmakta olan Üsküdar Vapuru şiddetli rüzgâr sebebiyle Derince yakınlarında battı.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ölümcül sivil deniz kazasında, çoğunluğunu Gölcüklü öğrencilerin oluşturduğu 392 kişi boğularak hayatını kaybetmişti.

HAYATINI KAYBEDENLER DUALARLA ANILACAK

Gölcük Belediyesi bu büyük felaketin 63.yıldönümünde faciada hayatını kaybedenleri unutmazken, Korana Virüs salgını tedbirlerine uyulması kaydıyla anma programı düzenliyor. 1 Mart Üsküdar Şehitliği’nde yapılacak anma programı, saat 10.00’da başlayacak. Programda; çelenkler sunulacak, protokol konuşmaları ile birlikte Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla faciada hayatını kaybedenler bir kez daha büyük bir hüzünle yad edilecek. Bu programın akabinde saat 13.45’de de Tevfik Hoca Camisi’nde Mevlid-i Şerif de okunacak.

BAŞKAN SEZER RAHMET DİLEDİ

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada: “1 Mart tarihi kalplerimizde burukluk yaratan, hepimizi üzüntüye boğan bir gündür. Bundan 63 yıl önce yaşanan Üsküdar Vapuru faciasında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar dilerim” dedi.      

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN