Körfez'de toplu iş sözleşmesi imzalandı

Körfez Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı, imzalar atıldı. Tüm detayları törende açıklayacaklarını belirten Başkan Söğüt, 'Ortalama yüzde 24 oranında zam yaptık' dedi

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Körfez Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında bir süredir devam eden ve 595 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı, imzalar atıldı. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmada, imzalar Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve Belediye-İş Kocaeli Şube Başkanı Osman Şar tarafından atıldı. Başkan Yardımcıları İbrahim Çırpan, Osman Yurt ve Levent Yılmaz, Belediye-İş ve Yerel-Sen yöneticileri de salonda yer aldı.

OSMAN ŞAR: HAYIRLI OLSUN

Belediye-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Osman Şar, sözleşmenin hayırlı olmasını temenni ederek, “Uzun zamandır verdiğimiz mücadelenin sonucuna gelmiş bulundayız. Temsil ettiğimiz arkadaşlara onların hakları ile ilgili sıkıntı yaşamamaları adına gerekli mücadeleyi verdik. Hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen başkanımıza, başkan yardımcılarımıza ve yerel sen temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten kolay bir süreç olmadı. Hiç kimse hak kaybı yaşamadan sıkıntıları aşmış olduk” dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK

 “TİS sözleşmemiz yılbaşından itibaren devam eden bir süreçti” diyen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt de, “Gerek işveren sendikamız gerekse işçi sendikamız bugüne kadar bir araya geldiler. TİS’lerde işçimizle alakalı sözleşme maddelerini bir bir ele aldılar. Özellikle sözleşme anlamında işçimizin beklentisini karşılamak için bizler de belediye olarak önemli bir çalışmayı geride bıraktık.

BAŞKAN SÖĞÜT; “SÜRECİ UZATMADIK”

Diğer belediyelerde bu işin erken bitmesinin sebebi bizden 6 ay önce başladılar. Kafalarda bir karışıklık olabilir. Biz daha erken bir anlaşma noktasına geldik. Bu anlamda bizim yaklaşımımız her zaman işçimizin, çalışanlarımızın hak ettiğini verebilmek. Daha fazlasını hak ediyorsunuz. Gönül ister ki çok daha iyi şartlarda teklif sunalım ama takdir edersiniz ki bizim de kendimize göre Körfez halkına karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek adına değerlendirmemiz oldu.

EN İYİ SÖZLEŞMEYİ YAPANLARDAN BİRİYİZ

Ben inanıyorum ki Kocaeli’de en iyi sözleşmeyi yapan ilçe belediyelerinden biri konumundayız. Çalışma arkadaşlarımızın sorumlulukları anlamında da bir farkı olsun. Bununla ilgili geniş bir yelpazede çalışma yaptık. Bunun da çalışma verimliliğine yansıyacağını düşünüyorum. İnşallah bu töreni tüm işçilerimizle birlikte ayrıca yapacağız. Bugün sendikamız ile bir anlaşmaya vardığımızı ortaya koymak için bir aradayız.

“DETAYLARI TÖRENDE AÇIKLAYACAĞIM”

İlerleyen günlerde yapacağımız sözleşme töreniyle sözleşmenin tüm detaylarını paylaşacağız. Sözleşmemizdeki geldiğimiz noktanın bir ipucunu vermek adına; Vereceğimiz bayram ikramiyesi, sorumlulukları da eklediğimizde en düşük giydirilmiş maaş 5.129 TL civarında oluyor. İkramiyeleri ve sorumluluğu çıkarttığımızda net olarak da en düşük işçimiz 4 bin 335 TL maaş almış olacak. İşçimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu işçimizin hakkıydı. Hak ediyordunuz biz de teslim ettik. Bizim büyün başarımızın mimarları sizlersiniz.

YÜZDE 24 SEVİYESİNDE

Toplam zam oranımız da ortalama yüzde 24 seviyesinde oldu. Bizim diğer belediyelerden farklı olarak vergi dilimi oranımız vardı. Körfez Belediyesi’nde farklı çalışıyordu. Özellikle düşük maaş alanlar ile yüksek maaş alanlar arasında zam oranı anlamında da sıkıntıya yol açıyordu. Tüm hakları tüm çalışanlarımıza vererek düzelttik. Kamuoyunda vergi dilimi noktasında işçimizin haklarının elinden alındığı belirtiliyor. Biz tüm hakları teslim ederek bir sözleşme imzaladık. Diğer detayları da törende açıklayacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN