Lastik işçisi promosyonu beğenmedi!

Eski adı Pirelli olan Çin'li ortağından sonra Prometeon adı altında İzmit'te lastik üretimine devam eden fabrikanın Prometeon işçileri ayağa kalktı.

Eski adı Pirelli olan Çin’li ortağından sonra Prometeon adı altında İzmit’te lastik üretimine devam eden fabrikanın Prometeon işçileri ayağa kalktı.

İşçi şaşkın!

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu İzmit Prometeon işçisine ödenecek 3 yıllık promosyon paralarının bugün işçilerin hesaplarına yatacağı öğrenilirken işçiye ödenecek 3 yıllık promosyon ücretinin 2.250 lira olması işçiyi şaşkına uğrattı.

Gerçek rakam açıklansın!

Konu ile ilgili Kocaeli Zirve Gazetesi’ne bilgi veren İzmit Prometeon işçileri 3 yıllık promosyon ücreti olan 2.250 liranın kabul edilemez olduğunu belirterek gerçek rakamın açıklanmasını istediler.

Lastik-İş işçisinin promosyon paraları nereye gidiyor?

İşçilerin gazetemize verdiği bilgilere göre ortalama 5 bin 500- 6 bin lira net maaş alan bir işçinin 3 yıllık promosyon ücretinin sadece 2.250 lira olmasının çok komik bir rakam olduğu ve ödenmesi gereken gerçek rakamın çok altında kaldığı öğrenilirken işçinin promosyon paralarının nereye gittiği merak ediliyor.

Hem Akbank’tan hem de Lastik-İş’ten açıklama bekleniyor!

3 yıllık promosyon ücretlerinin Akbank tarafından şeffaf bir şekilde açıklanmasını bekleyen İzmit Prometeon işçileri, konu ile ilgili Lastik-İş Sendikası’nın konudan habersiz olamayacağını belirterek sendikanın da promosyon ücretleri hakkında açıklama yapmasını bekliyor.

Bakmadan Geçme