31 bin sanatçıya 250 milyon lira destek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınının yol açtığı kısıtlamalardan etkilenen sanatçılarla ilgili konuştu. Erdoğan, 'Önümüzdeki süreçte 31 bin sanatçıya 250 milyon liraya ulaşan destek vereceğiz. Tiyatro sektörümüze de 25 milyon lira tutarında turne desteği sağlayacağız' dedi.

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Kocayusuf Maske Fabrikası'nın açılışında konuştu. Burada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomiye etkilerine değinen Erdoğan, "Türk sanayicisi, ekonomimizin tökezlemesini umanlara inat çalışmaya, üretmeye, insanımız için istihdam oluşturmaya devam ediyor. Ben bunu biraz daha değiştiriyorum; önce 'yatırım' diyorum, 'istihdam' diyorum, 'üretim' diyorum ve son olarak da 'ihracat' diyorum. Şimdi MFA bunların dördünü de yapıyor. Yatırımsa yatırım, istihdamsa istihdam, üretimse üretim" ifadesini kullandı.

'Çiftçimizi, sanatçımızı da asla ihmal etmedik, etmiyoruz'


"Kıymetli kardeşlerim, sanayicimize tüm destekleri verirken esnafımızı, çiftçimizi, sanatçımızı da asla ihmal etmedik, etmiyoruz" ifadesini kullanan Erdoğan, şu bilgileri verdi:

"Salgının sebep olduğu sıkıntılar yanında dünyanın birçok yerinde meteorolojik açıdan kuraklık yaşanıyor. Kuraklığın oluştuğu bölgelerde hasar tespit çalışmalarının sonuçlarına göre çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını erteliyoruz. Kuraklık Sigortası'nda TARSİM devlet desteğini önümüzdeki yıla özel yüzde 70'e, hasar ödeme oranını yüzde 80'e çıkarıyoruz.


'Tiyatro sektörüne 25 milyon lira tutarında turne desteği sağlayacağız'


Salgının yol açtığı kısıtlamadan dolayı zorlu günler geçiren sanat emekçilerimize sahip çıkıyoruz. Önümüzdeki günlerde 31 bin sanatçıya 250 milyon liraya ulaşan destek vereceğiz. Sancılı dönem yaşayan tiyatro sektörüne de 25 milyon lira tutarında turne desteği sağlayacağız."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN