Kandıra'ya Daha Kaç Taş Ocağı Sığar!

Genç Kandıralılar Derneği yaptığı açıklamada Kandıra'da ormanlık alana açılacak taş ocağına karşı çıkarak ''Kandıra'ya, Kandıralılara zarar veren her türlü girişimin de karşısında duracağız.'' dedi.

Genç Kandıralılar Derneği yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; ' Kandıra’nın tarihi ve doğal güzelliklerini ön plana çıkaramadığımız doğru ancak koruma alanı olarak kabul edilen noktalara taş ocağı açılma girişimleri artık bir son bulmalıdır. Çoğunluğu orman arazilerine planlanan bu taş ocakları için bazen Doğal ve Tarihi Sit alanlarına da göz dikilir oldu. Üstelik yer seçimi Kandıra halkına sorulmadan ÇED Gerekli Değildir kararı alınıyor. Halkın huzur ve refahı hiçe sayılıyor.

Kandıra halkı hizmet istiyor. Yol istiyor. Ancak hizmetler karşısında doğuracağı sonuçları tam olarak hesaplanamayan ve ne kadar süre aktif olacağı belirlenmeyen taş ocağı sahalarının da Kandıra’yı örümcek ağı gibi sarmasından oldukça rahatsız. Mağduriyeti yeni mağduriyetler doğurarak ortadan kaldırmaya çalışmak bizleri tedirgin etmektedir.  Bir süre önce ülkemizi saran ve yurttaşları derinden sarsan orman yangınları bize bir kere daha doğanın, doğayı korumanın ne kadar önemli olduğunu anımsattı.

Son olarak gündeme gelen ve ÇED raporu gerekli görülmeyen ancak ormanlık alana açılacak taş ocağı için kaç ağaç kesilecek? Ne kadar genişlikte bir bitki örtüsü deforme edilerek kazı çalışmaları yapılacak? İhtiyaç kalmadığında birer hayalet gibi Kandıra’nın orta yerinde kalmaya devam edecek mi?

Biz Kandıralıların cevap araması gereken bunlar olmamalıdır. Bizler Kandıra’mızın tarihi ve doğal güzelliklerini, kültürel geçmişini, köklü geleneğini geleceğe nasıl daha özenli taşıyabiliriz bunun cevabını aramalıyız. Kandıra bizim evimiz, yuvamız. Bu kent için iyi olanı, ihtiyaç duyulanı ısrarla talep ettiğimiz gibi Kandıra’ya, Kandıralılara zarar veren her türlü girişimin de karşısında duracağız.'

Bakmadan Geçme