Yunanistan'a 'FETÖ' tepkisi: Hicap kaynağıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, pek çok FETÖ'cünün siyasi sığınma hakkı elde ettiği Yunanistan'a tepki gösterdi: Suriyeli mazlumlara kapanan kapıların, ülkemizde darbe girişiminde bulunmuş, 251 vatandaşımızın kanını dökmüş FETÖ'cü canilere sonuna kadar açılması ise insanlık adına hicap kaynağıdır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalar Denizi ve Yunanistan ile Komşuluk İlişkileri Sorunları Sempozyumu’na videolu mesaj gönderdi.

– Türkiye, Suriye kaynaklı düzensiz göçün engellenmesine yönelik verdiği olağanüstü mücadelede tek başına bırakılmıştır.

– Suriyeli mazlumlara kapanan kapıların, ülkemizde darbe girişiminde bulunmuş, 251 vatandaşımızın kanını dökmüş, FETÖ’cü canilere sonuna kadar açılması ise insanlık adına hicap kaynağıdır.

TEK TARAFLI EYLEMLERDEN KAÇININ

– Komşumuz Yunanistan’ın, hak ve menfaatlerimize saygı göstermesini, oldubittilerden ve tek taraflı eylemlerden kaçınmasını bekliyoruz.

– Mülteci krizi iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine vesile olabilecekken bu tarihi fırsat Yunanistan’ın uzlaşmaz tutumu sebebiyle heba edilmiştir

– Ayrıca Türkiye olarak Ege Denizi’nin gerilim ile değil barış ve dostluk ile anılmasını istiyoruz. Bu noktada Komşumuz Yunanistan’dan hak ve menfaatlerimize saygı göstermesini, oldubittilerden ve tek taraflı eylemlerden kaçınmasını bekliyoruz.

– Yunanistan ile hakkaniyete, adalete ve iş birliğine dayalı, komşuluk hukukunu gözeten çözüm yolları bulacağımıza inanıyorum.

Bakmadan Geçme