Taşköprü'de Güreş resitali

Körfez'de Taşköprü Yağlı Güreşleri adeta bir festival havasında geçti. 51'i başpehlivan 450 pehlivanın kol bağladığı güreşleri binlerce kişi canlı izlerken, kıran kırana geçen müsabakalarda gülen Kırkpınar Finalisti İsmail Koç'u deviren Gölcüklü Başpehlivan Yıldıray Akın oldu

PAYLAŞ
Kocaeli Zirve - Kocaeli Zirve

Körfez Belediyesi tarafından 47. Altın Kiraz Festivali kapsamında düzenlenen Taşköprü Yağlı Güreşleri, Sevindikli Taşköprü Er Meydanı’nda gerçekleştirildi. Havanın da güzel olmasıyla adeta festival havasında geçen güreşlere ilgi de oldukça fazlaydı. 50’si Başpehlivan toplam 450 pehlivanın katıldığı güreşler için Türkiye’nin dört bir yanında gelen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren alanı doldurdu.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER VARDI
Cazgıların manileri, davul-zurna ekibinin ezgileri ile sahaya giren Başkan Şener Söğüt, Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin ve protokol üyeleriyle birlikte alandaki vatandaşları selamladı. Hemen ardından da başpehlivanlar için kura çekimi gerçekleştirildi. Kura çekimi sonrasında başpehlivanlar ellerinde Türk bayrakları ile alanı gezdi. O anlar izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

BAŞKAN SÖĞÜT’ÜN EV SAHİPLİĞİNDE
Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen güreşlere; Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Sönmez, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve Erzurum Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar katıldı.

GENİŞ KATILIM VARDI
Garnizon Komutanı Gökhan Güllüoğlu, siyasi parti il ve ilçe başkanları, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri dışında; Kocaelispor Başkanı Engin Koyun, Kırsal Tarım ve Aromatik Bitkiler İl Koordinatörü Abdullah Köktürk, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, KASKF Başkanı Murat Aydın, il ve ilçe müdürleri ile çok sayıda STK temsilcisi de güreşi izleyenler arasındaydı

GÜREŞLERİ ÖZLEMİŞİZ
Başpehlivanların selamlaması sonrası kısa birer başarı dileklerinde bulunan protokol üyeleri, Başpehlivanlara başarılar diledi. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Güreş bizim ata sporumuz. Geçtiğimiz yıl pandemiden dolayı yapamamıştık. Ve görüyoruz ki hepimiz bu güzel sporu özlemişiz” ifadelerini kullandı. Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin’de tüm pehlivanlara başarılar diledi.

ALİ GÜRBÜZ İLK TURDA ELENDİ
İlk turda Ali Gürbüz Mustafa Taş ile eşleşirken, Kandıralı Faruk Akkoyun Yusuf Can Zeybek ile, İsmail Koç, Mustafa Başdemir ile Yıldıray Akın, Hamza Köseoğlu ile İsmail Balaban da Ahmet Kavakçı ile eşleşti. İlk turun sürprizi ise Mustafa Taş’tan geldi. Son Kırkpınar Şampiyonu’nu kıran kırana geçen mücadele zorlayan Taş, son anlarda da Gürbüz’ü devirerek büyük bir sürprize imza attı.

YARI FİNALDE İKİ GÖLCÜKLÜ
Akşam saatlerine kadar devam eden mücadelelerde ismini son dörde yazdıran Başpehlivanlar İsmail Balaban, İsmail Koç, Yıldıray Akın ve Nedim Gürel oldu. Yarı finalde İsmail Balaban ve Yıldıray Akın, İsmail Koç ile de Nedim Gürel eşleşti. Nefes kesen mücadelede finale yükselen Yıldıray Akın ve Nedim Gürel’i yenmeyi başaran İsmail Koç oldu

FİNAL NEFESLERİ KESTİ
Kırkpınar’ın son finalisti olan İsmail Koç ile finalde karşılaşan Yıldıray Akın, rakibini muhteşem bir oyun sonrası yenmeyi başardı ve büyük sevinç gösterisinde bulundu. Kürsüye çıkan finalistlerde üçüncülerin madalyasını Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve Kırpınar Ağası Seyfettin Selim takarken ikinciye ödülünü Başkan Şener Söğüt verdi. Birinci olan Yıldıray Akın’a ise kupasını Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin verdi.

BAŞALTINDA KÖRFEZLİ ÇIRAK BİRİNCİ OLDU
Başpehlivanlık kadar Başaltında da kıran kırana mücadele vardı. Son ana kadar mücadelenin eksik olmadığı karşılaşmanın finalinde gülen ise Körfez Belediyesi güreşçisi, Taşköprülü İsmail Çırak oldu. İsmail Çırak’a madalyasını ve kupasını Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt takdim etti. Çırak, sevincini ailesi ile birlikte kutladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN