İl Sağlık Müdürlüğü'nden İzmit Belediyesi'ne veto!

İzmit Belediyesi'nin Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yazılı talebi ile ruh sağlığı tedavisi gören hastaların sosyalizasyonunun gelişimi ve muhtar-imamlara yönelik bilgilendirme amacıyla gerçekleştirdiği seminer projesini Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü veto etti.

İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin yazılı talebi ve işbirliğiyle 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında ilçemizde bulunan muhtarlara ve imamlara yönelik Ruh Sağlığı Hizmetleri Farkındalık Eğitimi planlandı.

Etkinliğin 12 Ekim 2021 Salı günü saat 9.30-12.30 arasında İzmit Ramada Otel’de gerçekleştirilmesi için gerekli adımlar atılarak, hazırlıklar tamamlandı. Ancak Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, Derince EAH Başhekimliğine yazı yazarak. “Talebiniz uygun görülmemiştir” dedi ve  sağlık seminerine katılım göstermeyeceğini bildirdi.


“Talebiniz uygun görülmemiştir”


Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’ne gönderdiği yazıda “Talebiniz uygun görülmemiştir” dedi.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan imzalı yazıda şu ifadelere yer verildi; “Hastanenize bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışanları tarafından TRSM’nin kapsamı alanında bulunan Kronik Ruhsal Bozukluklar ile ilgili olarak İzmit Belediyesi işbirliği ile 12.10.2021 tarihinde Ramada Otel’de 09.30 – 12.30 saatleri arasında muhtar ve imamlara yönelik olarak yapılmasını planladığınız bilgilendirme semineri talebiniz müdürlüğümüzce uygun görülmemiştir.” 

Bakmadan Geçme