Cebesoy Sokak ne zaman biter?  - Gölge Adam

Cebesoy Sokak ne zaman biter? 


İzmit Belediyesi, özellikle Karabaş Mahallesi’ndeki sokakları yenilemeye önem veriyor. 

Köseoğlu Sokak ve  Rauf Orbay Sokak yenilendi, çok da güzel oldu. Yenilenen bu sokaklar özellikle geceleri ışıl ışıl ve cıvıl cıvıl… 

Fatma Kaplan Hürriyet yönetimindeki İzmit Belediyesi, şimdi yine Karabaş Mahallesi’nde Cebesoy Sokak için kolları sıvadı.  

Cebesoy Sokak’ta pek çok işyeri, bir tane önemli ve büyük otopark var. Belediyenin çalışmaları nedeniyle sokak trafiğe kapandı. İnşaat malzemeleri, iş makinaları yığıldı. 

İzmit Belediyesi, Fethiye Caddesi ve İstiklal Caddesi  projelerinde fena halde çuvallamıştı. Şimdi, başladığı her işe kuşkuyla bakılıyor. 

Sokakların yenilenmesi, güzelleştirilmesi, ışıklandırılması elbette çok güzel. Üstelik bu çalışmalarla birlikte yenilenen sokaklardaki ev ve işyerlerinin değeri de artıyor. 

Ama bir o kadar önemli olan konu da başlayan işin bitiş süresi. 

İzmit Belediyesi sosyal projelerde, işletmecilikte, üretimde gayet başarılı. Ama  düzeltmek için girdiği caddeden, sokaktan çıkamıyor. 

Şimdi, Karabaş Mahallesi Cebesoy Sokak’ta başlayan çalışmanın başlangıç tarihini 1 Ekim sayalım. 

Bakalım yılsonuna kadar bitecek, Cebesoy Sokak yılbaşı gecesi pırıl pırıl, ışıl ışıl olacak mı?

Cebesoy Sokak’taki İzmit Belediyesi çalışmalarını yakından takip edeceğim. Bu sokak, İzmit’i o bölgesindeki şehiriçi trafiği açısından da son derece öneldir. Çok uzun süre kapalı kapmaması gerekir. 

LODOS’A DİKKAT!
Meteoroloji’nin son raporlarına göre bölgemizde bugün, yarın ve pazar günü lodos rüzgarı esecek, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine 30’lu derecelere kadar yükselecek. 

Lodosla gelen sıcaklıklar, insan ruhuna sıkıntı verir. Kendinizi yorgun bezgin hissedebilirsiniz. Bu nedenle  dikkatli olmanız, kendi ruh halinizi kontrol etmeniz gerekiyor. 

Yine meteorolojiye göre pazar günü gündüz 30 dereceye kadar yükselecek sıcaklık, pazartesi günü gecesi de 12 dereceye kadar düşecek. Pazartesiden itibaren yağış ve soğuk var. 

Ani sıcaklık değişimlerinin de insan vücudu üzerindeki olumsuz etkileri biliniyor. Bu konuda da dikkatli olmak, pazartesi günü işe gidecek insanların, okula gidecek çocukların sıkı giyinmelerine özen göstermek lazım. 

Umalım ki lodoslu günlerde bölgemizde fırtınalar olmasın, elektrik kesilmesin.. 

MAÇLARA MİSAFİR SEYİRCİ ALMAMAK: ÇOK İLKEL VE KORKAK DAVRANIŞ 
Geçen hafta Uşak Valiliği bir saçma karar almış, Kocaelispor taraftarının maça alınmayacağını açıklamıştı. İlimiz dinamikleri harekete geçti ve bu yanlış karar düzeltildi. Kocaelispor taraftarı Uşak’a gitti, takımını destekledi. 

Şimdi Pazar günü  Beşiktaş-Fenerbahçe maçı oynanacak. İstanbul Valiliği, Beşiktaş stadındaki bu maça Fenerbahçe taraftarının alınmayacağını açıkladı. 

Bu çok saçma ve  korkakça bir karardır. İnsanların hangi takımı tuttukları yüzlerinde mi yazıyor. Deplasman takımı seyircisine kontenjan kadar yer ayrılır,  insanlar gider kendilerine ayrılan yerde maçı izlerler. 

Türkiye’de yıllardır bu tür derbiler oynanıyor. 

Devletin görevi, herkesin istediği yere gitmesini ve istediği maçı izlemesini sağlamak, gereken güvenlik önlemlerini almaktır. 

Yasaklamalarla değil, cesaretli uygulamalarla futbol seyircisini de medenileştirebiliriz.

İstanbul Valiliği seyirci yasağı kararının kulüplerin isteği üzerine alındığını açıkladı. Bu sezon  bundan böyle 4 büyük takımın kendi aralarındaki maçlarda deplasman takımı seyircisi alınmayacak  gibi bir karar da çıktı. 

Türk futbolu adına çok üzüntü veren bir karar... Çok yanlış bir karar. 

Deplasman takımı seyircisi maça gitsin, kendisine ayrılan tribünlerde bayraklarını açsın, takımını desteklesin. 

Ev sahibi kulüp ve devlet güvenlik güçleri de gerekli önlemleri alsın. Doğru olan, cesaretle uygulanması gereken karar bu olmalıdır. 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
03Mar
05Şub

Sökme Akıl Belediyesi!

01Ara

BU KADAR MI BECERİSİZLİK OLUR?

15Kas
10Kas

PES DOĞRUSU!