Tahsin  Keskin

AK PARTİ KOCAELİ'DE HATA YAPTIĞINI İTİRAF ETTİ!

Tahsin Keskin

AK PARTİ KOCAELİ’DE HATA YAPTIĞINI İTİRAF ETTİ!

İYİ Parti’nin Kartepe ilçe kongresi geçtiğimiz günlerde yapılmış ve oldukça sakin geçmişti.

Ancak ilçe kongresinden sonra sosyal medyaya düşen bir fotoğraf geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara’da büyük şok etkisi yaratmış.

Fotoğrafın mimarları Ak Parti’li Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ile İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan oldu.

İYİ Parti’nin Kartepe ilçe kongresine giden Başkan Kocaman'ın, büyük bir dostluk ve samimiyetle İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’la tokalaşıp sarılması Ak Parti’nin de hesaplarını bozacak gibi duruyor.

Hatta Ankara Kulisleri’nde bu fotoğraf hakkındaki yorumlar Ak Parti içerisinde dilden dile dolaşıyormuş.

Ben de bunun üzerine Ak Parti’li bir isme ulaşıp konu ile ilgili kendilerinin bilgisinin olup olmadığını sordum.

Ak Parti’li bu ismin yorumu aynen şu oldu;

‘’Sayın Cumhurbaşkanımızın Lütfü Türkkan konusundaki hassasiyetini bilmeyen yok zaten. Şehidimizin kardeşine ağza alınmayacak küfür eden bu isme karşı parti olarak da elbette mesafeli yaklaşıyoruz. Bazı arkadaşlarımız onun bulunduğu ortama girmiyor bile. Belediye başkanımızın bu isme böyle bir yaklaşımı elbette doğru olmamış. Keşke böyle bir görüntü verilmeseydi. Bizler elbette herkesle barış içinde olacağız, ancak devletimize ve değerlerimize karşı bir saygısızlığı asla unutmamız mümkün değil. Belediye başkanımızın yaptığı şık olmamış’’ dedi.

Bunun için belediye başkanı Mustafa Kocaman’a bir uyarı yapılıp yapılmayacağı ile ilgili sorum üzerine de bomba gibi cevap geldi.

‘’Bunu Mustafa Kocaman için söylemiyorum ama Kocaeli’deki bazı belediye başkan adaylıkları konusunda belki hata yapmış olabiliriz ama yapılacak il ve ilçe kongrelerinden sonra gerçekleştireceğimiz milletvekilliği seçiminin hemen ardından yerel yönetimlerde de ciddi değişiklikler olacaktır. Mustafa Kocaman, elbette bu görüntüyü vererek hata yapmıştır ancak çok fazla da abartmamak gerekiyor. Çünkü bu durum zaman içerisinde daha çok bize zarar verir’’ dedi.

Bu konuşmadan anladığım ve edindiğim izlenim şu;

Birincisi Mustafa Kocaman’ın bu davranışı Ak Parti içerisinde ciddi bir rahatsızlık yaratmış. Bu resimdeki kişi başka bir milletvekili olsaydı böyle bir tepki olmazdı.

İkincisi de Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın yeniden milletvekilliği adaylığına kesin gözüyle baktıkları düşünüyorum ve sanırım seçimlerde İYİ Parti’nin üzerine özellikle Lütfü Türkkan üzerinden gideceklerini düşünüyorum.

Kısacası Ak Parti’nin oyununu yine Ak Partili olan Mustafa Kocaman, bozdu gibime geliyor.

Daha düne kadar AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımıza sallayan bir ismi Ak Parti’den belediye başkanı yaparsanız ne bekliyordunuz?

İşte o fotoğraf;

 

DÜNYAYA REZİL ETTİNİZ BİZİ!

TBMM’de devam eden bütçe görüşmeleri sırasında önceki gün yaşanan gerginlik dün de devam etti.  

İYİ Parti Milletvekili Ümit Beyaz kürsüde konuşma yaparken AK Parti ile İYİ Parti milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı.

Gerilim büyüdü ve AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ile İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs arasında yumruklaşma yaşandı.

Yumruklu saldırı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılan milletvekili Hüseyin Örs'ün hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

İnşallah Hüseyin Örs, hayati tehlikeyi atlatır.

Şöyle bir düşünün.

Bu saldıryı HDP’li bir milletvekili yapsaydı ‘’Bunlar zaten terörist. Dağda adam öldürüyorlar, şimdi geldiler mecliste adam öldürüyorlar’’ demeyecek miydik?

Peki, arada ne fark var?

Dağda yapınca terörist, mecliste yapınca sadece kaba insan oluyorsun, o kadar mı?

Yoksa, şiddetin tanımı partiye göre mi değişiyor?

Yoksa, milletvekilin yumruğu cennetten çıkma mı?

Bu kadar basit herhalde…

Bu milletvekillerine kızmaya hiç hakkımız yok aslında. Çünkü bunlar da bu milletin aynası…

Yabancı televiyonları açtım, şu anda dünya medyası bu olayı konuşuyor.

Ayıptır, ayıp…

Bütün dünyaya rezil ettiniz bizi.

Şiddet kimden ve nereden gelirse gelsin kınıyorum, her ne sebeple olursa olsun kınamayanları da kınıyorum.

 

Yorumlar 2
Mert 08 Aralık 2022 07:03

işlenen suçlar da unutulamamlı. gölcük belediyesi müteahhitin yarım bıraktığı işleri yapmadı mı? hatta bunu başkan kendi sayfasında paylaşmadı mı? yıkılan okul molozarının kaldırılması, eski sanayi molozların kaldırılması

Cemil Usta 07 Aralık 2022 13:43

AKP daha çok hatalarının farkına varır ama bu halk onlara tekrar oy verir mi onu bilemem. sadece belediyelerde değil milletvekilliğinde de hata yaptılar bana göre. genel seçimi kaybederlerse belediyeleri de kaybederler.

Yazarın Diğer Yazıları