Borcunu ödemedi! - Tahsin Keskin

Borcunu ödemedi!


Pazar günü açıklanan milletvekili listeleri nedeniyle Pazartesi günkü Kocaelispor yazımı çok kısa tutmuş, bazı ayrıntılara girememiştim.

Kocaelispor’un zayıf rakibi Zonguldak Kömürspor karşısında kendi sahasında olmasına rağmen kötü bir oyun oynadığını ama 3-0 galip geldiğini yazmıştık.

Kazanan her zaman haklıdır.

Maçtan sonra basın mensuplarının karşısına çıkan Kocaelispor Teknik Direktörü Fırat Gül, kazandıkları için mutlu olduğunu ancak tribündeki taraftar eksikliğini hissettiklerini belirterek İskenderunspor’la iç sahada oynanacak karşılaşmaya Kocaelispor taraftarını davet etti.

Bu hafta oynanacak Vanspor maçında puan kaybedilmesi halinde İskenderunspor maçına gelecek seyircinin rakibe değil, daha çok Fırat Gül üzerinde baskı oluşturacağını düşünüyorum.

Fırat Gül’e basın toplantısında takımın başında olduğu halde Başkan Koyun’un başka teknik direktörlerle görüşmesinin kendisi nasıl etkilediğini sorduğumda aynen şunları söyledi;

''Yönetimin teknik direktörlük için başka isimlerle görüşmesi beni hiçbir şekilde olumsuz etkilemiyor. Etkilensem bugün burada olmam. Bazen kulüp yönetirken; böyle atmosferlerde, kriz anlarında biraz nabzı düşürmek için böyle açıklamalar yapılabilir. Bunlar normaldir. Yönetim tarafından bir şey talep edilirse ben gereğini yaparım, problem yok''

Benim bu konuşmadan anladığım, Başkan Koyun, bazı teknik direktörlerle görüşmesinin sebebi Fırat Gül’le gerçekten yolları ayırmak için değil, taraftarın nabzı düşürmek için yaptığıdır.

Bu kadar açık ve net aslında.

Fırat Gül ve Kocaelisporlu oyuncular eğer şampiyon olmak istiyorsa gidecek Vanspor’u, Van’da yenecek, biz dahil herkesi susturacak.

Beraberlik bile kurtarmaz.

Kocaeli’ne gelen bütün takımların teknik direktörleri, büyük maddi sıkıntı çektiklerini, futbolculara ödeme yapılamadığını ve genç kadrolarla ligde mücadele verdiklerini söylüyorlar.

Grubumuzda Kocaelispor gibi futbolculara parasını gününde, zamanında ödeyen başka bir kulüp yok.

Futbolcular ve teknik heyet bunun ne zaman farkına varacak bilemiyorum.

Grubumuzdaki diğer takımların oyuncuları ev kiralarını ödeyemezken bizim oyuncular sezonluk imza attıkları milyonları tıkır tıkır ceplerine indiriyorlar.

Bütün ekonomik sıkıntılara rağmen bütün oyunculara ödemelerini gününde gerçekleştiren Başkan Engin Koyun ve yönetimini kutlamamız lazım.

Geçen yıl takımı düşürmüş olabililer ama bu yıl yaptıkları güzel şeyler için Kocaelispor camiasının Başkan Koyun’a teşekkür borcu vardır.

Hele hele son dönemdeki yaptıkları için.

Kolay değil.

Birkaç yıl öncesine kadar deplasman parası dahi bulamayan Kocaelispor’un nerden nereye geldiğini de bizim görmemiz gerekiyor.

Bu arada söz paradan açılmışken çok önemli bir konuyu da dile getirmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Ligin başında Kocaelispor’la sponsorluk anlaşması imzalayan firmanın ödeme taahhütlerini yerine getirmediğini öğrendim.

6 Şubat’ta meydana gelen depremde bütün imkanlarını seferber eden firmaya ülkemiz adına müteşekkiriz.

Allah, depremde yaptığı yardımların kat kat fazlasını bu firmaya versin inşallah. Ancak firma da Kocaelispor’a olan sponsorluk borcunu da bir an önce ödesin artık.

39 YAŞINDA TÜRKİYE REKORU KIRDI

Son olarak 15 Nisan Cumartesi günü deplasmanda oynayacağımz Vanspor takımının kalecisi Haydar Yılmaz ile ilgili bir bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum.

Türkiye futbol tarihinin en uzun süre gol yememe rekorunun yeni sahibi Vanspor’un 39 yaşındaki kalecisi Haydar Yılmaz oldu.

Yılmaz, Ankara Demirspor ile oynanan mücadelede 11 hafta sonra kalesinde gol görürken bin 113 dakika ile profesyonel liglerde en uzun süre gol yemeyen kaleci oldu.

Vanspor ile 1 yıllık sözleşmesi bulunan Haydar Yılmaz,  çıktığı 30 maçta sadece 19 gol yerken 16 maçta ise kalesini gole kapatmayı başardı.

Daha önceki rekor şu anda Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ı çalıştıran futbolculuk döneminde ise Trabzonspor'un efsane isimleri arasında yer alan Şenol Güneş ait. Güneş, 1978-1979 sezonunda toplam bin 112 dakika kalesinde gol görmeyerek, ulaşılması zor bir rekora imza atmıştı.

Umarım, bu hafta oynayacağımız maçta 39 yaşındaki kaleci Haydar Yılmaz’ı gol değil gollere boğarız.

Hadi inşallah diyelim.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Mar

Seçimi neden kaybedecek ?

28Mar

İzmit’te büyük sürpriz!

27Mar
25Mar

Bir iftardan daha fazlası!

22Mar