Tahsin  Keskin

Cevheri Güven'den NOKTA paylaşımı!

Tahsin Keskin

FETÖ iltisaklı olduğu gerekçesi ile kapatılan NOKTA Dergisi’nin genel yayın yönetmeni Cevheri Güven, geçen hafta içerisinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda  ‘NOKTA’ HAYIRLI OLSUN, GELİYORUZ’ demişti.

Almanya’dan atılan bu tweetin Türkiye Kamuoyu’nda bomba etkisi yapacağı düşünülürken tweet bir anda yok olup gitti.

Bu tweet Alman sosyal medyası için sıradan bir paylaşım olurken Türkiye için bunun büyük bir önemi vardı aslında.

Tweet’i atanın FETÖ firarisi eski gazeteci Cevheri Güven olması itibariyle çok daha büyük etkisinin olması gerekirken atılan Tweet bir anda gündemden düştü. Hatta Türk Kamuoyunda oldukça ses getirmesi beklenen bu paylaşım iki saat sonra da silinmiş.

Ertesi günü bu paylaşımı yapan sosyal medya hesabı tamamen kapatılmış.

Ancak nedense bu tweet bir süre sonra hiç atılmamış gibi sıradanlaştırıldı, basitleştirildi, hatta haber sitelerinden kaldırılmıştı bile.

Tweet bunlara ait değilse neden iki saat içerisinde silinmiş, sosyal medya hesabı neden kapatılmıştı?

Öyle değil mi?

Ben bu Tweet’in kesinlikle bir anda dalgınlıkla veya yanlışlıkla atılmış olabileceğini düşünmüyorum.

Tweet’i atan Cevheri Güven, Tweet’in konusu NOKTA.

Bu kadarı da mı şans olur?

Bu kadarı da mı benzerlik olur?

Benzerlik, rastlantı diye diye algı operasyonları ile Türkiye’nin anasını ağlattılar zaten.

Üstelik bu Tweet’in ardından bazı iddialar da arka arkaya gelmeye devam ediyor.

İddiaya göre bu hafta içerisinde Cevheri Güven, ‘’Benim sosyal medyam yok. Benim adıma yapılan paylaşımlar gerçek dışıdır’’ gibi bir takım açıklamalarla olayı yalanlayacaklarmış.

Yine Cevheri Güven’in bu açıklamalarını oldukça zamansız bulan FETÖ Medya şirketi ortaklarının Güven’den böyle bir açıklama istedikleri iddia ediliyor.

"FETÖ'nün propaganda imamı" olarak da anılan Cevheri Güven’in ‘NOKTA’ şirketinin nerede kurulduğuna dair bir açıklama yapmaması dikkat çekerken, şirketin kurucuları arasında kim ya da kimlerin olduğu bilgisine yer verilmiyor.

Peki bu paylaşımlarla FETÖ’nün yeni medya şirketini zamansız afişe ettiği iddia edilen Cevheri Güven kimdir?

15 Temmuz darbe girişimi, sonuncu olmak üzere toplamda 3 kez kapatılan Nokta Dergisi’nin genel yayın yönetmeni olan Cevheri Güven, 3 Kasım 2015 tarihinde "halkı hükümete karşı silahlı isyana tahrik etmek" suçlamasıyla tutuklanmış, 29 Aralık 2015'te ise adli kontrol şartı ile tahliye edilmiş ve yurt dışı çıkış yasağı konmuştur. 2017 yılında Murat Çapan ile birlikte Nokta Dergisi yöneticisi olarak Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik etme suçundan 22.5 yıl hapis cezası almıştır. Bu olaydan sonra Murat Çapan Yunanistan'a kaçmaya çalışırken güvenlik güçleri tarafından yakalanmış ve tutuklanmıştır. Cevheri Güven ise kaçak yollarla ailesi ile birlikte Türkiye'yi terk etmiş ve Almanya'ya yerleşmiştir.

Çok önemli kaynaklardan elde edilen diğer bilgilere göre FETÖ iltisaklı olduğu gerekçesiyle kapatılan FETÖ’nün diğer yayın organı SIZINTI Dergisi için de seçimlerden hemen sonra yeni bir adımın atılacağı, derginin çağın gerekliliklerine uygun olarak gazete ve televizyon  olarak yayın hayatına başlayacağı, adının da yine SIZINTI olarak düşünüldüğü gelen iddialar arasında yer alıyor.

''Bu kadar da yapamazlar artık'' diyen var mı içinizde?

FETÖ ve FETÖ iltisaklı olanların yaptıklarını gördükçe, yaşadıklarımıza baktığımızda bunun çok da olası dışı olmadığını görüyoruz maalesef.

Umarım devletini milletini seven birileri çıkar ve bu FETÖ artıklarına hadlerini bildirir.

Yoksa işimiz gerçekten çok zor.

O yüzden hep onlardan önce adımlar atmalıyız, hep onların düşündüğünden bir adım öteyi düşünmeliyiz, ona göre önlemler almalıyız.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi ''FETÖ'ye sıfır tolerens'' tek düsturumuz olmalı.

Çünkü bunun başka yolu yok!

 

Yorumlar 3
Arif Eroğlu 31 Ocak 2023 14:54

çok güzel bir yazı ancak bana göre eksik bırakılmış. Tahsin bey, yüreğin yetiyorsa bağlantılarını da açıklar mısın? Kocaeli'de kimlerle bağlantı halindeler?

Kartepeli 31 Ocak 2023 11:50

Dün bi yorum yazmıştım yayınlama cesareti bulamadın tebrikler

Kartepeli 30 Ocak 2023 11:50

Tahsin fetöye sıfır tölerans mı AKP'yi koruyacağım diye ne yazacağını şaşırdın sıfır tölerans olsa akp yok olur atadiklari valiler bürokratlar üst düzey emniyet mensupları yargı mensupları vekiller fetöyle ilgisi olmayan varsa bir elin parmakları kadar

Yazarın Diğer Yazıları