Dünkü ‘’Recep Durul’un yaptığına bakar mısınız?’’ başlıklı yazımda devletin Kocaelispor’a devrettiği Sporium Spor Merkezi’nin ihalesiz ve adrese teslim bir şekilde Recep Durul’a verildiğini belirterek şu anda orada Kocaelispor Başkanı olan Recep Durul’a ait ITA SPORTX firmasının faaliyet gösterdiğini yazmıştım.
Kocaelispor Başkanı Recep Durul hem kiracı hem kiralayan ünvanı ile dünyada tektir diye düşünüyorum.
Bu yazı Kocaelispor camiasında resmen şok etkisi yarattı.
Beni arayan, haberi doğrulatan, mesaj gönderenlerden edindiğim izlenimime göre Kocaeli’de yaşayan çoğu kişinin bu olayın varlığından haberdar bile değillermiş.
İşin daha ilginci, bazı kişiler de benimle bu olayı konuşurken ‘’Ben de bunu biliyordum ama o kadar olağan hale getirilmişti ki, artık kimse tepki göstermediği için ben de normal bir şey olarak kabul etmiştim. Kocaelispor Başkanı Recep Durul’un yaptığı ne kadar yanlışsa bizim bunu normalleştirmemiz de o kadar yanlışmış’’ dediler.
Bunu ben demiyorum.
Benimle konuşanların bizzat ifadesi böyle.
Evet gerçekten bazı şeyleri normalleştirmemiz, olacak iş değil?
Aslında bütün bunları toplumun sindirilmesinin doğal sonuçları olarak görmek lazım.
Bilirsin, görürsün, ses çıkartamazsın, bir süre sonra da olağanlaştırırsın.
Bu da böyle bir hikaye işte…
TEPKİNİN ADRESİ YANLIŞ
Dünkü o yazımdan sonra bazı okurlarımız mesajlarında eski başkanlardan Muammer Çelik’e tepki göstermişler.
Neden o hafta yazılmasına engel olmuş, diye.
Ya yazdığım yazıyı anlamadılar ya da adresi şaşırdılar.
Muammer Çelik, konunun yazılmasını engellemedi, sadece Kocaelispor’un Süper Lig’e çıkma mücadelesi verdiği döneme denk geldiği için o dönem yazılmamasını rica etti, ben de kabul ettim.
Çünkü doğru olan bunun sezon sonunda yazılmasıydı, ben de öyle yaptım zaten.
Sanki Kocaelispor’a devredilen spor tesisinin Recep Durul’a verilmesinin altında Muammer Çelik’in imzası var.
Siz bu koca tesisi Recep Durul’a teslim edenlerden hesap sorun, Muammer Çelik’ten değil.
Bu işte kimin parmağı varsa hepsi hesap versin.
HAYRETTİN ALBAYRAK’I TEBRİK EDİYORUM AMA…
Özgür Kocaeli Gazetesi Spor Müdürü Hayrettin Albayrak, dün bana gönderdiği mesajda bundan 3 yıl önce bu konuyu ilk olarak kendisinin dile getirdiğini belirterek ‘’Hani nerede gazeteciler demişsin ya. Ben buradayım. Bu yazıyı 3 yıl önce yazmışım. Şahsım bir övgüyü hak ediyor. Bekliyorum yazını’’ dedi.
Doğruya doğru, adam tam 3 yıl önce yazmış ve övgüyü hak ediyor gerçekten ama…
Önce Hayrettin Albayrak’ın Özgür Kocaeli’de 31 Mart 2021 tarihli ''Hem kiracı, hem ev sahibi'' başlıklı yazısına bir göz atalım.
Hayrettin Albayrak, yazısında Kocaelispor yönetiminde yer alan Recep Durul’un Mali İşler’de görev yapmasının doğru olmayacağını belirterek şu ifadeleri kullanmış.
''İsmail Araç’ın ayrılmasının ardından mali işlere kim bakacak diye merek ediyorduk. Bu görev Körfezli işadamı Recep Durul’a verildi.
En dikkat çekici olan da bu görevlendirme. Bilindiği gibi Durul kısa bir süre önce Sporium’un işletmesini almış, yani Kocaelispor’un kiracısı olmuştu.
Kulübün kiracısının yönetime girmiş olmasının bile etik midir diye tartışılması gerektiği bir noktada kiracının mali işler sorumluluğuna getirilmesi şaşırtıcı olmanın ötesinde düşündürücü.
Recep Durul hem borçlu, hem alacaklı; hem kiracı, hem ev sahibi; hem hakim hem savcı gibi. Bir örneği olduğunu da sanmıyorum.
Çok tartışma götürür bir görevlendirme bu. Başkan Engin Koyun’un bu kararını gözden geçirmesi gerektiği düşüncesindeyim''
Bu yazının altına bugün ben de imzamı atıyorum.
Baştan aşağıya çok doğru bir yazı değil mi?
Helal olsun Hayrettin Ağabaey’e…
Peki ya, sonra ne oldu?
Recep Durul, Kocaelispor’da her yönetim kurulu oluşturulduğunda bir kademe daha önemli göreve getirildi ve nihayet Kocaelispor’a başkan oldu.
Recep Durul, başkanlığa giden yolda basamakları üçer beşer çıkarken neden hiç sesiniz çıkmadı?
Ya da şöyle soralım.
Şu anda devletin Kocaelispor’a devrettiği bir tesiste faaliyet gösteren Kocaelispor Başkanı Recep Durul’a ait olan ITA SPORTX firması, o yazıdan sonra Hayrettin Albayrak’ın televizyon programına sponsor oldu mu?
Hayrettin Albayrak, bu yüzden mi Recep Durul’la ilgili bu tür haberler yapmayı bıraktı?
Ayrıca ITA SPORTX firması şu anda Kocaeli medyasında kimlere sponsor olmaya devam ediyor, kimleri besliyor?
Ne kadar net sorular soruyorum, değil mi?
Dünkü yazımın sonunda demiştim ya ‘’Herkes sussa da Kocaeli Zirve size yeter’’
Gerçekten böyle değerli okurlarım.
‘’Rızkından endişesi olanın Allah’a imanı yoktur’’ cümlesini kendine şiar edinmiş biri olarak Yüce Rabbim, rızık korkusuyla hiç birimizi harama,yalana ve günaha bulaştırmasın.
Amin.
Vesselam.