Tahsin  Keskin

İzmit Belediyesi'nde neler oluyor neler!

Tahsin Keskin

Üç ay kadar önce İzmit Belediyesi'nde yaşandığı iddia edilen olayda Strateji Geliştirme Müdürü olarak görev yapan C.T.Ş., belediyede görevli kadın personele şiddet uyguladığı ve taciz ettiği gerekçesiyle açığa alınmıştı.

Bunun üzerine açıklama yapan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu, "İzmit Belediyesi olarak asla ve asla taviz vermeyeceğimiz kadına şiddet olayıyla ilgili olarak, kadın personeli taciz ettiği iddiasını öğrendiğimiz belediyemizde görevli müdür hakkında soruşturma başlatılmış ve ilgili müdür soruşturma kapsamında görevinden uzaklaştırılmıştır’’ ifadelerini kullanmıştı.

Bu olayın aslında basına yansıtıldığı gibi olmadığı günah keçisi olarak birinin seçildiği ve bu olayın ardından çok daha büyük bir skandalın ortaya çıktığı iddia ediliyor.

Olayların aslı şöyleymiş;

Strateji Geliştirme Müdürü C.T.Ş. ile müdür yardımcısı olan M.E. gönül ilişkisi yaşıyormuş.

Bir süre sonra sevgilisine yoğun bir duygu ile bağlanan C.T.Ş.’nin evlilik teklifini reddeden M.E. arasındaki tartışmalar başlıyormuş.

Bu tartışmalardan biri de ikilinin çalışma odasında  yaşanıyor. Evlilik  teklifi bir kez daha reddedilen C.T.Ş., bu sefer sevgilisi M.E.’nin masasına tekme atıyor.

Bunun üzerine M.E., evlilik teklifini reddettiği sevgilisi C.T.Ş.’den şikayetçi oluyor.

C.T.Ş., disiplin kuruluna veriliyor ve yevmiye cezası alıyor.

İki eski sevgili arasındaki mahkeme devam ediyor.

Yani öyle basına yansıldığı gibi taciz falan söz konusu değilmiş.

ASIL BÜYÜK AŞKLAR BİLGİ İŞLEM'DE ORTAYA ÇIKIYOR

Ancak bu olay basına yansıdıktan sonra basında çıkan haberin altındaki yorumlarda ‘’Siz sadece Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nde olanı görüyorsunuz, Bilgi İşlem’de ne olaylar dönüyor’’ gibi yorumlardan sonra İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Bilgi İşlem Müdürü İsmet Kunttaş’tan yapılan yorumlarla ilgili savunma istiyor.

Bilgi İşlem Müdürü İsmet Kunttaş, birimde stajyer olarak çalışan liseli kızlarla bazı personeller arasında gönül ilişkisinin yaşandığını belirterek işinde oldukça başarılı olan Ş.A.’nın ismini veriyor.

Bunun üzerine Ş.A.’nın iş akdine son veriliyor.

10 yıldır belediyede çalışan bilgisayar mühendisi Ş.A. günah keçisi olarak kendisinin seçildiğini belirterek duruma isyan ediyor.

Bizim önemli kaynaklardan edindiğimiz bilgi ve iddialara göre ise liseli stajyerler ile aşk yaşayanların sayısının bir kişi ile sınırlı olmadığı yönünde.

Hatta Bilgi İşlem'de aşk, ihtiras ve kıskançlıkların da ciddi boyutlarda olduğu konuşuluyor.

Bu yaşananların üzerine İzmit Belediyesi’ne artık liseli stajyerlerin kabul edilmediği iddia ediliyor.

Aslında iddialar çok daha ciddi boyutlarda ancak ben bunları mümkün olduğunca edebe uygun ve infial yaratmayacak bir şekilde yazmaya çalıştım.

Umarım Fatma Başkan ne demek istediğimi anlamıştır.

Çünkü yerel seçimler yaklaştıkça buna benzer olaylar basına yansıtılarak Fatma Başkan’ı zor durumda bırakmak isteyenler çıkacaktır.

---------------------------------

ÇAPKIN BELEDİYE BAŞKANI!

Şimdi benim yukarıdaki yazımı okuduktan sonra  gelen bazı yorumlar içerisinde ‘’CHP’li belediyeleri yazıyorsunuz, ama AK Parti’li belediyelerde neler oluyor, onları neden yazmıyorsunuz?’’ diye soranlar olacak.

Yazıyorum Efenim!

. . .

Kocaeli’deki başka bir belediyede de aşk meşk işleri dillere destan oluyomuş.

İddiaya göre belediye başkanı olan bu kişinin belediyedeki icraatlarından daha çok aşk hayatı konuşuluyormuş.

Bu başkan en son vukuatını da kentin hemen dışında yaşamış.

Daha da kötüsü iki bayanla otel odasında basılan başkanın kadınlarla fotoğrafları bile varmış.

Kocaeli’de şimdi herkes bu başkanı konuşuyor.

Nasıl bir cesaret değil mi?

Üstelik eski belediye başkanları gibi İstanbul’a gitmeye bile gerek duymayan bu başkan, küçücük bir ilçede böyle bir haltı yapacak kadar vurdumduymaz.

Olacak iş mi Allah aşkına!

----------------------------------------------

İŞTE BU YIL KOCAELİ’DEKİ RAMAZAN PİDESİNİN FİYATI

23 Mart'ta başlayacak Ramazan ayı öncesi bazı şehirlerde Ramazan pidesinin fiyatı belli olurken Kocaeli'de ramazan ayının olmazsa olmazı pidenin kaç liradan satılacağı merak ediliyordu.

Dün Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı ile görüştüm.

Sarı, Kocaeli’de bu yıl uygulanacak Ramazan Pidesi fiyatlarının henüz belli olmadığını ve üzerinde çalışıldığını söyledi.

Ancak benim diğer kaynaklardan edindiğim bilgilere göre 300 gram ramazan pidesi fiyatının 10 lira, 450 gram pidenin 15 lira, 600 gram pidenin ise 20 liradan satılacağı bilgisine ulaştım.

Ayrıca bol susamlı ve bol yumurtalı ramazan pidesinde fiyat farkının olacağını da öğrendim.

600 gram bol susamlı, bol yumurtalı bir pidenin 30 lira olduğunu düşündüğümüz bir ramazan sofrasında diğer yemeklerin maliyetlerini düşünemiyorum bile.

Allah’ım bu ramazanda herkese kolaylıklar versin inşallah.

Yorumlar 1
Muammer Alp Yaman 14 Mart 2023 00:29

kentte neler oluyor, kimler neler yapıyormuş. ekmek bulup yiyebiliyorsak ne mutlu bize. kime nasıl güveneceğiz. bu vatandaşın suçu ne. al birini vur ötekine.

Yazarın Diğer Yazıları