Tahsin  Keskin

Kocaeli'nin kanayan yarası!

Tahsin Keskin

Bugün ben size Kocaeli’nin kanayan yarasından bahsetmek istiyorum.

Türkiye’de sanayinin kalbinin attığı Kocaeli’deki elektrik kesintileri sebebiyle hem vatandaşın hem de sanayicinin tepkisi dinmiyor

Planlanmış kesintilerin dışında gerçekleşen elektrik kesintileri sebebiyle Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) insanları çok zor durumda bırakıyor.

Sabrı taşan vatandaş da hakılı olarak SEDAŞ’a isyan ediyor.

Her hafta SEDAŞ için gelen şikayetlerden biz de bıktık artık.

Nedir bu kardeşim?

Bu hafta içinde bir okurumuzdan gelen en son mesajı noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyorum.

‘’Merhabalar. Kocaeli Kartepe istasyon mahallesinde 6 aydır sürekli elektriklerimiz kesiliyor. Yeri geliyor hafta sonu gündüz saatlerce olmuyor yeri geliyor akşamları gece yarılarına kadar olmuyor. Son 1 hafta içinde bile 3-4 kez kesinti yaşandı. Özellikle akşam 8 gibi herkesin işinden evine geldiği herkesin evinde olduğu saatlerde gidiyor ve gece 12-1 gibi ancak geliyor. Üstelik bu kesintiler plansız yapılıyor. Misafir ağırlamaya korkar olduk. Evde mumlarla yaşıyoruz akşamları. Bir akşam gitmese diğer akşam muhakkak gidiyor. Yetkililere ulaşamıyoruz. Böyle kriz durumumun kimsenin umursaması ve ilgili firmaya hesap sorulmaması da insanı çileden çıkartıyor. Lütfen rica ediyorum sesimizi duyurmaya yardımcı olun.’’

Hafta sonu cemiyeti olup da misaferlerine rezil olanları mı sayalım, tuttuğu takımın maçını izlemek için ekran karşısına geçenlerin elektrik kesintileri ile yaşadığı hayal kırıklığını mı yoksa kış gününde soğukta kalan vatandaşın isyanını mı dile getirelim.

Plansız elektrik kesintileri sebebiyle fabrikadaki elektronik aletlerin bozulması sebebiyle verilen ekonomik zararı söylemiyorum bile.

SEDAŞ sanki bedava elektrik hizmeti veriyor.

Sanki başının gözünün sadakası için bu işi yapıyor.

Vatandaşın gözünün yaşına bakmadan hizmetinin bedelini alıyorsan sen de hizmet akdini eksiksiz olarak yerine getireceksin.

Bu işin 'Lamı cimi yok'

Kocaeli’nin Kartepe İlçesi dışında özellikle Gebze Bölgesi için çok ciddi oranda elektrik kesintisi şikayeti alıyoruz.

Bunların dışında Darıca Sırasöğütler ve Bayramoğlu Mahalleleri ile Gölcük İhsaniye Merkez Mahallesi’nden gelen şikaytlerin SEDAŞ tarafından değerlendirilmesini ve vatandaş adına bir çözüm bulunmasını istiyoruz.

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş ile ilgili şikayetlerinizi 7 gün 24 saat hizmet veren 186 numaralı SEDAŞ Çağrı Merkezini arayarak ya da 0530 919 19 19 numaralı Whatsapp ihbar hattından bildirebilirsiniz.

SEDAŞ’ın çözmediğine inandığınız şikayetleriniz için ise Kocaeli Valiliği 0262 300 50 00 numaralı telefonu arayarak derdinizi anlatabilirsiniz. 

Yorumlar 2
Rafet el roman 12 Mart 2023 01:44

Faiş fiyatlı faturaları ile emeklinşn emekçinin vatandaşın itiraz edemediği faturalara mahkum eden kendini devlet sanan istediği gibi faturalama yapan verilen dilekçeleri dikkate almayan çözüme ulaştırmayan kendi bünyesinde ki müteahhitleri tutamayan bir kurum

KÖSEKÖY 10 Mart 2023 16:08

Köseköy bölgesinde sürekli kesintiler yaşanıyor. Trafolar mı yetersiz geliyor bilmiyorum ama acil olarak konu çözüme kavuşturulmalıdır. Bıktık artık 2-3 akşamda bir kesintiden !

Yazarın Diğer Yazıları