Tahsin  Keskin

KOTO Seçimleri ve Gerçekler!

Tahsin Keskin

Kocaeli Ticaret Odası’nın (KOTO) komite seçimlerinde mevcut başkan Necmi Bulut’un mavi listesi, başkan adayı İbrahim Bıyıklı’nın sarı listesini geride bırakarak seçimi kazanan taraf oldu.

Genç başkan adayı İbrahim Bıyıklı, bütün engellemelere rağmen komitelerden önemli ölçüde oy alarak nefesini Necmi Bulut’un ensesinde hissetmeyi başarmıştır.

Zaten bunun farkında olan Necmi Bulut ve yönetimi tır tır titrediği için seçimin son gününe kadar seçmen listesini açıklamadılar.

Kesinlikle hiç de adil bir seçim olmadığını söylememiz gerekiyor.

Başkan adayının seçim listelerine ulaşamaması ne demektir?

Seçmen listesi elinde yoksa seçimin ne anlamı var?

Bu seçim KOTO tarihinin en adaletsiz seçimi olup, KOTO’nun tarihine kara leke olarak geçecektir.

Aslında bu bile başlı başlına seçimi iptal etmek için yeterli bir gerekçedir.

Ayrıca mevcut Başkan Necmi Bulut’un akıbeti konusunda ciddi tartışmalar kamuoyunda şimdilik cılız bir şekilde yer bulurken ilerleyen zamanlarda KOTO’da ciddi bir kaos ile karşı karşıya kalınabilir.

Kim bilir belki de KOTO’da yakın bir tarihte yeni bir seçim yapılır.

Bu yüzden KOTO’da asıl kaybeden Necmi Bulut olduğunu düşünüyorum.

KOTO seçim sürecince başkaca hukuksuz bir dünya daha işler yapıldı. İlerleyen zamanlarda bunları da uzun uzun dile getireceğiz.

Ancak bugün, İbrahim Bıyıklı’nın KOTO seçim sürecini sizinle paylaşmak istiyorum. Çünkü Cumartesi gününden beri, bana gelen telefonların haddi hesabı yok.

Seçim de bittiğine göre hem bu konuya açıklık getirme hem de herşeyi açıkça yazmanın zamanı geldi diye düşünüyorum.

Öncelikle şunu söyleyeyim, İbrahim Bıyıklı, benim KOTO için çıkarttığım bir aday değildi. Bunu kendisi de defalarca dile getirmiştir. Sağda solda yazan dedikoducu, sahtekar, düzenbazlara asla itibar etmeyin.

İşin aslı şöyledir;

İbrahim Bıyıklı, 2021 yılının yaz sonlarına doğru bizim gazeteye gelmiş ve KOTO Başkan adaylığı konusunda benim fikrimi sormuştu.

Ben de kendisine aynen şunları söylemiştim;

‘’Eğer KOTO’ya adaylığını düşünüyorsan bundan daha doğru bir zaman bulamazsın. Çünkü Necmi Bulut’un ne vizyonu, ne misyonu, ne bilgisi, ne görgüsü başkanlık için yeterli değil. Başkanlığa gelmesi FETÖ sonrası tamamen şanstı. Bu isim Ahmet, Mehmet’te olabilirdi, ama Necmi oldu. Necmi Bulut bu işi yapıyorsa sen çok daha iyisini yapabilirsin. Senin doğruluğuna dürüstlüğüne inanıyorum. Sen Hak’tan, hukuktan korkan düzgün bir adamsın. Ben de sana güvenirim.

Ancak, mevcut iktidarı sandıkta devirip, yerine geçmek kolay olmayacaktır. KOTO’nun imkanlarından yararlanıp, çevresine bu derece olanak sağlayan, bu kadar kullanılmaya müsait bir kişiyi kimse bırakmak istemez. Bunun için taşın altına elini değil, gövdeni koyman gerekiyor. Çarpışman gerekiyorsa çarpışacak, mücadelenin tüm gerekliliklerini yerine getireceksin.Bütün bunları göze alabiliyorsan bu işe gir’’ dedim.

Bir süre sonra da ‘’KOTO’da başkanlık seçimlerine adayım. Yardımcı olur musun? Beraber neler yapabiliriz’’ diye sordu bana.

Ben de seve seve yardımcı olabileceğimi söyledim.

Global Medya bünyesinde A’dan Z’ye bütün plan ve programlar 1 Ekim 2021 tarihinden başlayıp seçimin olası tarihi olan Nisan 2022’yi kapsayacak şekilde anlaşmalar yapıldı.

Çünkü İbrahim Bıyıklı KOTO’nun seçim tarihini Nisan 2022 olarak bildirmişti ajansa. Global Medya’da bu tarihe göre 8-10 kişilik bir ekiple çalışmalarına başladı.

Bu 7 aylık (Ekim 2021- Nisan 2022) dönem içerisinde logosundan web sayfasına, anket çalışmalarından rakip analizlerine, sosyal medya çalışmalarından yerel ve ulusal haberlere kadar herşey kusursuz gitti. Hatta tahminlerimizden çok daha iyi yol alınmıştı. Necmi Bulut, hata üstüne hata yapıyor, geçmişi ile ilgili foyaları ortaya çıkıyordu. Kentte artık Necmi Bulut’un istifası bile konuşulmaya başlanmıştı.

Sizler de çok iyi hatırlayacaksınız, Aralık 2021-Nisan 2022 tarihleri arasında İzmit toz duman olmuştu…

Bulut hakkında iddialar öyle yenilir yutulur cinsten değildi çünkü...

Ayrıca Şubat ve Mart ayındaki anket çalışmalarında Necmi Bulut, mevcut üç ay arasında son sıraya kadar gerilemişti.

Birinci Akın Doğan, ikinci İbrahim Bıyıklı, üçüncü sırada Necmi Bulut vardı.

Hatta o tarihte seçim olsaydı, yapılan anket çalışmalarında seçimi Akın Doğan’ın kazanması bekleniyordu. Aylar ilerledikçe Akın Doğan’ın puanı stabil kalıyor, ama İbrahim Bıyıklı’nın yükselişi devam ediyordu.

TOBB’dan o tarihlerde gelen ‘Oda seçimlerinin Ekim-Kasım aylarında yapılacağının’ açıklanması haberi, ajansı çok sevindirmişti. Çünkü yukarıya doğru bir ivme kazanan İbrahim Bıyıklı’nın kazanması için gerekli zaman da elde edilmişti artık.

Ancak o tarihte beklenmedik bir gelişme daha  oldu.

İbrahim Bıyıklı, Global Medya ile 30 Nisan 2022 tarihine kadar olan sözleşme süresini uzatmadı, ajansla çalışmayı kesti. Ajans pahalı mı geldi yoksa başka bir neden mi vardı onu anlayamadık.

Dolayısıyla 1 Mayıs 2022’den sonra seçime gelene kadar İbrahim Bıyıklı kimle çalıştı, nasıl bir çalışma içerisine girdi hiçbir arkadaşımızın ve benim herhangi bir bilgimiz ve haberimiz olmadı.

Sadece mail atılan haberler gazetemizde yayınlandı, o kadar…

Herşey mükemmel giderken, kimden ve nasıl bir telkin geldi de Global Medya ile çalışmalara devam edilmedi, inanın hala ben de bunu bilmiyorum.

İbrahim Bıyıklı ile son altı ay içerisinde sadece 2 ya da 3 kez yüz yüze gelmişliğimiz oldu. Bu görüşmelerimizde de dostane olarak seçimde strateji değişikliğine gitmesi gerektiğini ısrarla belirtmeme rağmen tavsiyelerime uyulmadığına üzülerek şahit olmuştum.

Ancak her şeye rağmen, çok değerli dostum İbrahim Bıyıklı’ya manevi desteğimin her zaman devam ettiğini ve Necmi Bulut karşısında zafer elde etmiş olsaydı en az kendisi kadar sevineceğimi belirtmek isterim.

Çünkü Necmi Bulut, Kocaeli’nin en önemli değerlerinden biri olan KOTO’nun başında olması gereken bir isim değildir.

Necmi Bulut, her ne kadar 4 yıl için KOTO’ya başkan seçildiğini düşünse de bu süre onun için çok uzun diye düşünüyorum.

Yorumlar 5
KEMAL DURMAZ 10 Ekim 2022 20:58

İzmitçe'ye cevaben; Anlaşılan sen yandan çarklı mafya bozuntusunun İzmitte yaptıklarını destekliyorsun anlaşılan. İzmitçe ismi ile İzmitn ismini kirletme rezil adam. İbrahim Bıyıklının tırnağı olamazsınız. önce adam olun, adam gibi yorum yapmayı öğrenin. oldu mu oğlum?

İzmitçe 10 Ekim 2022 13:06

Tahsin Bey,25 komiteden 3000 oya karşılık 500 oy alan Bıyıklı'da ne gördünüz?Etrafındaki Sarılar ın Sarı lira peşinde olduğunu göremediniz mi?Adam gaz verip rezil ettiğinizi düşünüyorum.3 komiteden aday olup kendi komitelerinden çıkamayan sapsarı kesilen fotoğrafta sizin ve saz arkadaşlarınızın payı olduğunu düşünüyorum

Pasali 10 Ekim 2022 11:20

Yenildiniz. lütfen kabul ediniz. Global medya kimin

hiko 10 Ekim 2022 11:15

bırak be kardeşim hikaye anlatmayı vizyonsuz dediğin necmi tulum çıkardı bükemediğin bileği öpeceksin

KADİM GENÇ 10 Ekim 2022 10:39

KOTONUN KARARI, SAYGI DUYMAK LAZIM. ANCAK YAZDIKLARINIZIN ÇOĞUNA KATILIYORUM. ÇOK DAHA KALİTELİ İNSANLAR KOTOYU YÖNETEBİLİRDİ. İKTİDARIN GÜCÜNE BOYUN EĞENLER NECMİ BULUTU KAZANDIRMIŞLARDIR. ANCAK HERŞEYE RAĞMEN SAYGI DUYMAMIZ GEREKİYOR.

Yazarın Diğer Yazıları