Tahsin  Keskin

Meral Akşener istifa mı edecek?

Tahsin Keskin

Geçen hafta içinde İYİ Parti’nin Millet İttifakı içinde pürüz çıkaracağı ile ilgili köşe yazımdan sonra İYİ Parti’nin içini bilen ve aynı zamanda kurucularından olan bir isim beni aramıştı.

Beni arayan sözüne çok güvendiğim bu kişi, yazdıklarımı teyit eden uzun konuşmasından sonra çok daha ilginç bir iddiada bulunmuştu.

İddiası şuydu;

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, genel başkanlıktan istifa edecek.

Önce pek ihtimal vermedim doğrusu.

Sonra bana şunları söyledi;

‘’Tahsin Bey, İYİ Parti’nin içi şu anda çok fena kaynıyor. Bir kıvılcımla patladı patlacak gibi. Bu haliyle seçimi görmemiz zor, seçimden sonra iktidar olsak dahi iktidarda kalmamız çok daha zor’’

Bütün bunların üzerine İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, dün TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi ve CHP-HDP ittifakını yerden yere vurdu.

Ağıralioğlu, yaptığı açıklamada CHP ile HDP arasındaki iş birliğine karşı çıktıklarını belirterek, "Ben HDP ile pazarlık edilmesini doğru bulmuyorum. Ben terörün gölgesinin düştüğü yerde olmam. Bir kere PKK'ya terör örgütü demediniz, APO'ya katil demediniz. Ama siz defalarca milletin meclisine gelip devlete katil dediniz." ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu, konuşmasında çok daha ileri giderek ‘’Cumhurbaşkanlığı masasını, bölücülüğe pazarlık masasına çevirdiniz. Kurucusu olduğumuz masada bize pusu kurulmasından rahatsızız" dedi.

Bu bir ortaklıkta değil, kavgada bile söylenecek sözler değildi.

Bu ifadelerin Yavuz Ağıralioğlu’nun şahsi görüşleri olup olmadığını öğrenmek için gece geç saatte yine İYİ Parti’den çok önemli bir kaynağımı daha aradım.

Aldığım cevap aynen şöyle;

‘’Millet İttifakı içinde olmayı isteyen birkaç üst akıl var ancak partinin önemli isimleri Millet İttifakı içinde olmayı hazmedemiyor. Ağıralioğlu’nun ifadeleri sadece şahsi görüşlerini değil, İYİ Parti’nin çoğunluğunu ifade ediyor’’ dedi.

Hemen arkasından şunu sordum: ‘’ Yavuz Ağıralioğlu’nun açıklamasından Meral Akşener’in haberi var mıydı? Ağıralioğlu, bu açıklamayı Akşener’in bilgisi dahilinde mi yaptı?

Cevap kesin ve netti: ‘’Evet’’

Bunun üzerine ‘’Sen ciddi misin? Durum bu kadar kötüyse İYİ Parti’nin Millet İttifakı içindeki ortaklığı böyle nasıl devam edecek’’ diye sordum.

Aldığım cevap;

‘’Devam etmesi mümkün gözükmüyor. Seçimleri kazanıp iktidar olsak bile bu birliktelik devam etmeyecek’’ dedi.

Son olarak,

‘’Meral Akşener’in genel başkanlıktan istifa etmesi söz konusu mu?’’ sorsunu sordum.

Aldığım cevap:

‘’Olabilir’’ oldu.

Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu'nun iktidar tarafındaki bazı görüşmelerinin ardından  bütün bunları üst üste koyduğumuzda Meral Akşener’in Millet İttifakı’ndan ayrılmamasını mucize olarak görüyorum.

Bakalım zaman bize neyi gösterecek.

Yorumlar 2
Kerim Hakan 24 Mart 2023 07:57

Tahsin Bey rüyalar aleminde yaptığı görüşmelerinden bir demet sunmuş bizlere.

Süper 23 Mart 2023 08:06

Sayın yazar hiç kıvranma, devriniz bitti.. kaleminden yine nefret ve taraflılık damlıyor

Yazarın Diğer Yazıları