Tahsin  Keskin

SİYASİ KARİYERİNİ BİTİRDİ!

Tahsin Keskin

SİYASİ KARİYERİNİ BİTİRDİ!

2023 Genel seçimleri yaklaştıkça, partilerde seçim hazırlıkları şimdeden başladı. Partiler arasındaki ittifaklar artık açıktan dillendirilmeye başlandığı şu günlerde milletvekilliği adaylıkları için de büyük kulisler yapılıyor.

Ankara Kulisleri’nde AK Parti Kocaeli’den üç dört milletvekilinin yeniden adaylığı konuşulurken tekrar aday olamayacaklar da tek tek netleşmeye başladı gibi...

Bunlardan biri de AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek oldu.

İki yıl önce aile arasında sade bir nikahla Cumhuriyet Eski Savcısı Faruk Sarıoğlu ile evlenen Emine Zeybek’in siyasi kariyerini bu evlilik bitirmiş gibi gözüküyor.

Bu evlilikte çok şeyler konuşuldu ama yine olan Milletvekili Emine Zeybek’e oldu.

Emine Zeybek ile Faruk Sarıoğlu’nun tanışıklığı her ne kadar 34 yıl öncesine kadar uzansa da Sarıoğlu’nun çaresizliği bu evliliği getirdi dedikoduları ayyuka çıkmıştı artık.

2016 yılında yaşanan rüşvet olayında yargılanan Cumhuriyet Savcısı Faruk Sarıoğlu, yargılaması devam ederken savcılık görevinden ayrılarak İstanbul’da avukatlık yapmaya başladı.

Bir umut olarak Milletvekili Emine Zeybek ile evlenerek yargılanmayı etkilemeye çalıştığı iddia edilen Faruk Sarıoğlu’na kötü haber geçen ay Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nden geldi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Sarıoğlu'na önce 6 yıl hapis cezası verdi, sonrasında rüşvetin teşebbüs aşamasında kalması ve sabıkasız geçmişini göz önünde bulundurarak cezasını 2 yıl 6 aya indirdi.

Faruk Sarıoğlu hakkında yürütülen soruşturma devam ederken onunla evlenerek büyük risk alan Emine Zeybek’in 2023 Genel Seçimleri’nde adının hiç geçmediği ve adaylığının söz konusu bile edilmeyeceği konuşuluyor.

Faruk Sarıoğlu’nun, savcılık yaptığı dönemde Erzurum ve Samsun’da kırdığı cevizleri ve müstakbel eşinin Anadolu Adliyesi’nde kendisi için verdiği mücadelesinden ve hatta yargıtay sürecinden hiç bahsetmiyorum bile…

Emine Zeybek’in Ankara’da, kocası Faruk Sarıoğlu’nun İstanbul’da kaldığı için fazla görüşememekten şikayetçi olan çift, 2023 Genel Seçimlerden sonra artık bol bol görüşür mü yoksa bir arada fazla zaman geçirmek onlara ayrılık mı getirir onu biz bilemeyiz ama Emine Zeybek ile Faruk Sarıoğlu’nun asıl evliliklerinin 2023’ten sonra başlayacağını söylemek için kahin olmaya gerek yok sanırım.

Bakalım zaman bize neyi gösterecek?

Bu arada Ankara Kulisleri’nden elde edilen son duyumlara göre Kocaeli’nin diğer kadın milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun yeniden milletvekili adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

---------------------------------------------

BAŞKAN’IN NE İŞİ VAR MİTİNGDE?

Büyük Birlik Partisi (BBP), 27 Kasım Pazar günü İzmit’te güzel  bir miting gerçekleştirdi.

Kent Meydanı’ndaki miting alanına yaklaşık 2 bin kişi geldi.

Bunların içinde BBP’liler de, partinin kurucusu rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nu sevip, partiye sempati duyan kişiler de vardı.

Ayrıca Cumhur İttifakı içinde olan farklı partilerden yöneticiler ve siyasetçiler BBP mitingine katılanlar arasındaydı.

Mitinge katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e fena yüklendi ve ağır suçlamalarda bulundu. Bu konuşmaların bir ksımı sloganlarla kesildi. Mitinge katılanlar Destici’ye büyük bir coşkuyla destek verdi.

Buraya kadar her şey normal ve beklenildiği gibi gelişti.

Çünkü siyasetçilerin birbirlerine suçlamaları ve ithamda bulunmaları Türk Siyasi Tarihi içinde çok tekrarlandığı için artık çok doğal karşıladığımız bir durum.

Ancak BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin mitingine büyük bir coşkuyla destek veren ve siyasi partilerin genel başkanlarına söylenen sözleri aynı coşkuyla alkışlayan biri daha vardı ki işte ona bu eylemler hiç yakışmadı.

O da Kocaelispor Başkanı Engin Koyun oldu.

Kocaelispor Başkanı’nın siyasi bir mitingde işi nedir Allah aşkına?

Bazı şeyleri çok olağanlaştırdık ama bu kadarı da fazla artık yani.

Kanıksamaktan, sineye çekmekten, tepki vermemekten ne hale geldilk?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ağır suçlamaların yapıldığı bu mitingden Kocaelispor, nasıl bir kazanım elde edecek çok merak ediyorum.

Bitti mi? Elbette hayır.

Bizim Kocaelispor Başkanımız Engin Koyun, BBP mitingi sonrasında BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin partililerle birlikte gittiği yemeğe de katıldı, beraber pozlar verdi.

İzmit Maide Restoran’da gerçekleşen programda Başkan Koyun, Destici’nin yanından hiç ayrılmadı.

Neden farklı siyasi görüşlerdeki taraftarların gözüne sokarcasına bunları yapıyorsunuz gerçekten hiç anlamıyorum.

Hani Kocaelispor’un barışa ihtiyacı vardı?

Böyle mi barış olacaktı?

Hani Kocaelsipor siyaset üstüydü?

Hani Kocaelispor, kentin en önemli markasıydı?

Hani Kocaelispor, siyasete alet edilmeyecekti artık?

Olmadı, Kocaelispor Başkanına yakışmadı bu görüntü!

Bu siyasi tablo, her zaman böyle devam etmez. Gün gelir devran döner, onu da düşünmek lazım Sayın Engin Koyun.

Yorumlar 4
NAZAN 01 Aralık 2022 12:55

Emine Hanım, Cumhurbaşkanını diğer gazetelere şikayet etmiş. Cumhurbaşkanı ile görüşeceğim yoksa yol ayrımındayım, demiş. sizce ne olur Tahsin bey

Cenk Cemil 01 Aralık 2022 12:54

Bu ülkede yaşayan insanların kanlarına ve iliklerine politika öyle bir şırınga edilmiştir ki, bunun tedavisi asla mümkün değildir. Kocaelispor Başkanının bir parti mitinginde görülmesi o kadar da abartılacak bir durum değildir diye düşünüyorum. Yıllardır TBMM'ye gönderdiğimiz insanlardan bu ülkenin sıradan vatandaşlarına bir refah ve mutluluk sağlanmış mııdır ? Buna rağmen millet hala politkacıların mitinglerini önemsiyor ve apar-topar oralara koşup gidiyorsa, bu insanlar celladına aşık olmuş idam mahkumlarını çağrıştırmaktadırlar ! Olay bundan ibarettir.

arif 30 Kasım 2022 12:08

helal olsun tahsin kardeşim engin koyunla ilgili bu tespitin mukemmel değerli kardeşim bu adam değil başkanlık yapmak pazarcılık bile yapamaz.pazarcı bile bir malı satarken siyaset yapmaz

KADİR SERT 30 Kasım 2022 01:01

İlyas Şeker yine aday mı. AKP'de başka kimler aday onları neden yazmıyorsun. CHPde durumlar nedir. Kılıçtaroğlu aday olacak mı. bunları merakla bekliyoruz. ayrıca sizce kimler aday olmalı.

Yazarın Diğer Yazıları