Tahsin  Keskin

Zıvanadan çıkmışlar!

Tahsin Keskin

Kocaeli’de son bir hafta içeirisnde yapılan rutin kontrollerde yüzlerce ruhsatsız tabanca, tüfek, delici ve kesici alet ele geçirildi.

Yine kentimizde hemen hemen her gün bir veya birden fazla yaralama olayı kentin gündemine oturuyor.

Bu olayların büyük çoğunluğunun daha önce suça karışmış kişiler olduğunu görüyoruz.

Kocaeli, asayiş olaylarında tam anlamıyla Teksas’ı geçti.

Sadece Kocaeli mi?

Elbette hayır.

Türkiye’nin her yerinde asayiş olaylarında ciddi bir artış var.

Eskiden kafası bozulan havaya ateş ederdi, şimdi direkt ayağa ateş ediyor.

Eski dost, eski arkadaş, hatta hısım, akraba bile fark etmiyor.

Türkiye’de ruhsatsız silaha ulaşmak her zaman kolay olmuştu ama asayiş olaylarının bu kadar yaygınlaştığı başka bir dönem olmamıştı.

Yaşım itibariyle benim hatırlayabildiğim kadarıyla sadece 90’lı yıllarda yeraltı dünyası içinde ciddi hesaplaşmalar olurdu, bunu da gazete ve televizyonlardan duyardık.

Ayrıca o yıllarda adam öldürme ve yaralama olayları hem kadar tabana yayılmamıştı hem de bu kadar sıradanlaşmamıştı.

Şimdi ise bu olayları yakın çevremizde görmeye başladık. Birisinin yaralanması veya öldürülmesi sıradan bir olay gibi görülmeye başlandı artık.

2002 yılında Ak Parti’nin iktidara gelmesiyle bıçak gibi kesilen bu olaylar, ne acıdır ki şimdi yine Ak Parti döneminde ciddi oranda yaygınlaşmıştır.

Bunun artık bir tahlilinin yapılması gerekiyor.

Acaba suça meyilli insanların kanun önünde bu kadar korunup, kollanmasının toplumsal bir sonucu mu, yoksa yakında çıkacağı iddia edilen yeni af yasasının beklentisi mi bu insanları suça teşfik ediyor? Yoksa her ikisi de bunda etkili midir?

Bunun son derece ciddi değerlendirilmesi gerekiyor.

Gerek hapishanelerdekilerin, gerek yurt dışına kaçan suçluların, gerekse yurt içinde olup suça meyilli kişilerin şu anda en büyük beklentisi 2023 yılında çıkartılacağı söylenen genel aftır.

Genel af beklentisi içinde olan suça meyilli herkesin kendi hesabınca toplumsal bir hesaplaşma içine girdiklerini görmek için dahi olmaya gerek yok.

Açık açık yazıyorum, genel af beklentisi bazı insanları zıvanadan çıkartmıştır.

Şu anda toplum içerisinde bir korku yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Türkiye, güvensiz bir devlet pozisyonuna doğru çekiliyor aslında.

Buna rağmen devlet büyüklerimiz bunu nasıl görmüyor, bunun üzerine ciddiyetle neden gitmiyor anlayabilmek gerçekten çok zor.

Bu durum toplum içerisinde son derece tehlikeli ve çok ciddi sonuçlar doğuracaktır.

Umarım bir an önce gerekenler yapılır, yarın çok geç olabilir çünkü.

Yorumlar 2
NURAN 27 Ekim 2022 10:21

Bu şehir arık yaşanmaz bir şehir olmay adoğru hızla gidiyor. Yekililer siyasiler gazeteciler düşücesi fikri uyuşmayan apayrı olan kişiler lütfen şu konuda biaraya gelin birlik olun ve güzel şehrimizi bu pisliklerden temizleyin. Hergün kavga cinayet üstelik şehir merzeinde oluyor tüm bunlar güvenlik yok önlem yok kontrol yok tedbir yok yapmayın bu yüzden masum insanlar sokakta yürümeye korkar oldu. Bu şehir pislik yuvası oldu serserilerin rahatça istediğini yaptığı bir yer oldu lütfen izin vermeyin artık. Şehrin merkezinde göbeğinde nasıl bu kadar rahatlar. Koskaca İstanbul Kaç milyon insan olayların olduğu semtler ilçeler bellidir İstanbulda bile daha güvenle yaşarsınız ama bu şehir İzmitin göbeği neden bu hale geldi neden İzmitin bataklık yeri olmasına izin veriliyor. Emniyet Valilik Tahir Başkan lütfen DUYUN GÖRÜN LÜTFEN şehrimizde bu olaylara izin vermeyin temizleyin bu pislikleri. Konu sadece Barlar Sokağı değil Kent Meydanında gün geçmiyor kavgalar herkesin olduğu saatte şehrin merkezinde konu mekanlar değil konu şehir merkezini zapteden ipsiz sapsızlar rahatça istedikleri gibi hareket etmelerine izin vermeyin lütfennn

İzmitli 26 Ekim 2022 14:49

Kocaelide her gün bir yaralama, her gün bir asayiş olayı görmekten endişe duyuyoruz. dediğiniz gibi 2023 genel af çıkacaksa bir an önce çıksın da herkes rahat bir nefes alsın.

Yazarın Diğer Yazıları