Yuvacık Barajı korkutuyor!

Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı'nda doluluk oranı yüzde 16'ya kadar gerilemesi endişelere sebep oldu.

Kocaeli'nde içme suyu ihtiyacının büyük kısmının karşılandığı Yuvacık Barajı'nda, kurak geçen mevsim nedeniyle su seviyesi endişelendirmeye devam ediyor. Yuvacık Barajı’nda su seviyesi dip noktasına kadar ulaştı.

YÜZDE 16'YA DÜŞTÜ!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı'nda su seviyesi 8 milyon 70 bin metreküp ile yüzde 16 olarak belirtildi. Yuvacık Barajı’nda su seviyesinin düşmesi nedeniyle Sapanca Gölü’nden ve yerel kaynaklardan yapılan içme suyu takviyesi ise barajdaki su miktarının yüzde 16’ya sabitlenmiş durumda. Su miktarının bu seviyenin altına düşmemesi için çalışılıyor.

SIKINTILI GÜNLER BİZİ BEKLİYOR!

Yuvacık Barajı'nda ki bu düşüşle ilgili sosyal medya hesaplarından endişeli olduklarını belirten vatandaşlar ise, "Allah sonumuzu hayır etsin!', 'Eğer yağış olmazsa sıkıntılı günler bizi bekliyor', 'Barajlar tehlikeli sınıra geldi, artık su sorunumuz var, haberlerde yer verelim. Suyu tasarruflu kullanalım' gibi paylaşımlara yer verdi. 

 

 

 

Kocaeli Zirve Haber Merkezi

Bakmadan Geçme