18 Kasım'da temayül yoklaması yapılacak

AKP İl Başkanı Abdullah Eryarsoy 18 Kasım'da yapılacak olan temayül yoklaması ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eryarsoy açıklamasında, “18 Kasım Pazar günü temayül yoklamamamızı yapacağız. Yeni yapılacak olan e-temayül sistemi gereksiz mesai harcamasını ortadan kaldırmak, geçersiz oy kullanımını engellemek, sonuçların gizliliğini korumak, gelişen teknolojiye ayak uydurmak için yapılacak.  E-temayül bütün illerde 18 Kasım Pazar günü saat 10.00 16.00 arasında yapılacaktır. Temayül yoklamasını Antikkapı Restoranda gerçekleştireceğiz” dedi.

1243 kişi oy kullanacak

Açıklamasının devamında temayül yoklamasında kimlerin oy kullanacağını belirten Eryarsoy, “Büyükşehir belediye başkanlığı için il yönetim kurulu başkan ve üyeleri, il disiplin kurulu başkan ve üyeleri, il parti içi demokrasi hakem kurulu başkan ve üyeleri, il kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, parti üyeliği devam eden geçmiş dönem il başkanları, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın ve gençlik başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları, tüm ilçe belediye meclis üyeleri, parti üyeliği devam eden geçmiş dönem milletvekilleri. Toplam 1243 oy kullanacak” ifadelerini kullandı.

İlçelerde 1591 kişi oy kullanacak

Konuşmasının devamında ilçe belediyelerde kimlerin oy kullanabileceğini belirten Eryarsoy, “İlçe belediye başkanlıkları için temayülde, ilçede oturan il yönetim kurulu üyeleri, ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, ilçe ve kadın kolları başkan ve yönetimleri , ilçe belediye meclis üyeleri, mahalle başkanları, parti üyeliği devam eden geçmiş dönem ilçe başkanları oy kullanabilecekler. Toplam 1591 kişi oy kullanacak” dedi.

Bakmadan Geçme