Dünya

Dünya Haberleri

Netanyahu: Hamas’ın teslim olma şartlarını tamamen reddediyorum

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın elindeki esirleri serbest bırakmak için İsrail'in Gazze'den çekilmesi ve tüm mahkumları serbest bırakması şartlarını reddettiğini belirterek, Hamas'ın teslim olma şartlarını tamamen reddediyorum dedi.

Endonezya’daki Lewotobi Laki-Laki Yanardağı’nda patlama

Endonezya'da bulunan Lewotobi Laki-Laki Yanardağı'nda patlama meydana geldi. Yanardağ'ın püskürttüğü kül ve duman 2 kilometre yüksekliğe kadar ulaştı.

Rusya’da termometreler rekor kırdı

Rusya'nın Sibirya bölgesinde yer alan Yakutistan'da termometreler eksi 56 dereceyi gösterirken, başkent Moskova beyaza büründü.

Kudüs'te Filistinlilere plastik mermiyle müdahale

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da Cuma namazını kılmalarını engellediği Filistinlilere gaz bombası ve plastik mermiyle müdahale etti.  

UEFA’dan flaş İsrail kararı

UEFA, İsrail'deki güvenlik durumu nedeniyle 17 Ekim'e kadar ülkede yapılması planlanan maçlar hakkında flaş bir karar aldı.

Japonya açıklarında 6,3 büyüklüğünde deprem

Japonya'nın Miyako Adası'nda bulunan Hirara kenti açıklarında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

2 milyar dolarlık rekor ikramiye sahibini buldu

ABD'nin ünlü lotosu Powerball'da 2,04 milyar dolarlık rekor ikramiyenin isabet ettiği biletin California eyaletinde satıldığı aktarıldı.

Ukrayna, Rus kruvazör gemisini vurdu!

Ukrayna, Rusya Donanması'na ait Moskova isimli kruvazör gemisini vurduğunu açıkladı.

Google’a erişim yasağı!

Rusya, Ukrayna savaşıyla ilgili yanlış bilgiler yaydığı gerekçesiyle Google’ın haber toplama servisini erişime kapattı.

Rus gazeteci, Kiev’de öldürüldü!

Bağımsız Rus internet sitesi The Insider için Kiev ve Lviv'den haberler yapan gazeteci Oksana Baulina'nın(42) Rus güçlerinin saldırısı sonucu Kiev'de öldüğü belirtildi.

Rusya, iki ülkeyi daha tehdit etti

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılmasının "sonuçları olacağı" uyarısında bulundu.

‘Chelsea’ye el koyun’ çağrısı!

İngiltere İşçi Partisi Milletvekili, Chelsea'nin sahibi Rus milyarder Roman Abramovich'in varlıklarına el konulması konusunda çağrıda bulundu.

Facebook’a rekor tazminat davası

Facebook'a, Rohingya Müslümanlarına yönelik soykırımı körüklediği iddiasıyla 265 milyar dolarlık dava açıldı.

Corona aşısı kararı! 5-11 yaş grubuna uygulanacak

ABD’de Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’ne (CDC) bağlı danışma paneli, Pfizer/BioNTech tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen aşının 5-11 yaş grubu çocuklara uygulanmasını oybirliğiyle tavsiye etti

Koronavirüsten çok daha tehlikeli; H5N6 uyarısı

Bilim insanları, H5N6 isimli ölümcül kuş gribi türünün bulaştığı insanların yarısını öldürdüğünü ve son haftalarda vakalarda artış olduğu konusunda uyardı. Uzmanlar, geçen hafta Çin'de ortaya çıkan yeni salgının koronavirüsten çok daha tehlikeli olduğuna vurgu yapıyor

Netflix çalışanları greve gidiyor

Netflix çalışanları, aralarında platformun transfobik içeriğinin zarar verici olduğunu kabul etmesini istedikleri bir talep listesi gönderdi. Çalışanlar 20 Ekim Çarşamba günü için de bir grev planlıyorlar

Otomotiv devinde 30 kişi işten atılacak

Volkswagen CEO'su Herbert Diess, şirketin geleceği konusunda endişelerinin olduğu ve gereken adımların atılmaması halinde 30 bin kişinin işten atılacağını söyledi.

Petrol fiyatları artıyor: Kritik seviyeyi aştı

ABD'de meydana gelen Ida Kasırgası'nın etkisiyle brent petrolün varil fiyatı 75 doların üzerine çıktı.

Tarihi uçuş başladı: Dünya çevresinde üç gün

Ünlü iş insanı Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX, tamamı sivil dört kişiyi taşıyan ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Dünya çevresinde 3 günlük bir seyahat hedefleyen SpaceX roketi başarılı bir şekilde fırlatıldı

Toplam 87 haber.