Sağlık

Sağlık Haberleri

Kocaeli’de HIV paniği!

Vaka sayısı küresel ölçekte düşüşe geçerken Türkiye'de ise olumsuz bir tablo var.  Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde son dönemde her hafta yeni vakalar tespit ediliyor. Üstelik bu hastaların çoğu tesadüfen bulunuyor.

27 bin sözleşmeli personel alımı yapılacak

Sağlık Bakanlığı’nın 15 bini hemşire, 2 bini ebe olmak üzere toplam 27 bin sözleşmeli personel alımına ilişkin ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı

Doktorlardan tüm Türkiye’de işi bırakma eylemi

HEKİMSEN, 'Beyaz Reform' adı altında yapılan düzenlemelerin yetersiz olduğu gerekçesiyle ve sağlıkta şiddet sorunları sebebiyle 16 Şubat'ta iş bırakma eylemi gerçekleştirecek.

Uzmanından Uyarı: Sigara, Beyninizin Çalışma Fonksiyonlarını Değiştirir

Kocaeli Şehir Hastanesinde görev yapmakta olan Göğüs Hastalıkları hekimi Uzm. Dr. Uğurcan Tanülkü, 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü kapsamında önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Dilovası Devlet Hastanesi’ne 18 Yataklı İlave Servis

Dilovası Devlet Hastanesi’nde 18 yataklı ilave servis,  bugün hastane içerisinde düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Yeni açılan servisle birlikte hastane yatak sayısı 50’ye yükselmiş oldu.

Uzmanlardan Covid-19 yeni varyantı için uyarı

Mevsimsel olarak Covid-19'a yakalanmanın yüksek olduğu bu dönemde Covid-19'un yeni varyantı JN.1 dünya genelinde artış gösteriyor. Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün dolaşımdaki tek solunum yolu hastalığı olmadığına dikkat çekerek aynı zamanda grip, RSV ve yaygın çocukluk çağı zatürresinin artışta olduğunu konusunda uyarıyor

Kocaeli Şehir Hastanesi Başhekimi göreve başladı

Kocaeli Şehir Hastanesi Başhekimliğine atanan Doç. Dr. Bahri Elmas, bugün hastanede düzenlenen devir teslim töreni sonrası yeni görevine başladı.

23 bin 464 uzman tabip istihdam edilecek

2024 yılında 27 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

O aşıya bir zam daha geliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ücretsiz HPV aşısı vaadi bir yılı aşkın süredir yerine getirilmezken HPV aşısına bir zam daha geliyor. Son zamla birlikte tek doz aşı fiyatı yıl başından bu yana yüzde 61 artmış olacak.

İlaca yüzde 25 zam geldi: Firmalar ilaç tedarikini kesti

İlaç fiyatlarına yüzde 25 zam gelmesine yönelik kararnamenin açıklandıktan 10 gün sonra yürürlüğe girecek olmasıyla ilaç firmaları zamlı satış yapmak için eczanelere ilaç temin etmemeye başladı. Eczacılar bu duruma tepki gösterirken ilk kez kararname ve yürürlük süresi arasındaki farkın bu kadar uzun tutulduğunu söylediler.

Bakan Koca para sayma işaretine açıklık getirdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı Plan ve Bütçe Komisyonunda yurt dışına giden doktorlara yönelik yaptığı para sayma işaretiyle ilgili, 'Benim kastım göçün İngiltere, Almanya gibi ülkelere gelişmişlikleri sebebiyle gidilmesi değildi. Katar ve Kuveyt gibi ülkeler içindi' dedi.

İtalya’da düzenlenen çalıştayda gıda güvenliği ele alındı

Kocaeli Valiliği'nce hazırlanan, büyükşehir belediyesinin de ortağı olduğu Yerel Gıdanın İzi projesi çerçevesinde İtalya'da düzenlenen çalıştayda gıdanın güvenliği ele alındı.

Bakan Koca duyurdu: Türkiye'ye geliyorlar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’de kanser hastalarının tedavi gördüğü tek merkez olan Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi’nin faaliyetlerinin durdurması sonucu tedavisi yarım kalan çocuklara ilişkin, “En yakın sürede kanser hastası çocukları Türkiye’ye getirmeye başlayacağız” dedi.  

En çok hangi organ nakli yapıldı?

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2002 yılından 2023 yılının Kasım ayına kadar 74 binden fazla organ nakli gerçekleştirildi. en fazla nakil edilen organ 52 bin 258 ile böbrek oldu

44 ilaç ‘Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesine’ alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından 38’i yerli üretim olmak üzere toplam 44 ilaç ‘Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesine’ alındı” dedi.  

Bakan Koca: 20 kişilik sağlık personeli Mısır’a ulaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mısır'a giden 20 kişilik sağlık ekibini, Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar tarafından karşılandığını açıkladı.

Doktorlar iş bırakacak

Hekimsen Sendikası tarafından yapılan açıklamaya göre, 9 Ekim Pazartesi günü yurt genelinde iş bırakma kararı alındı.

Bakan Koca’dan Eris varyantı açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutoğlu’nun Covid nedeniyle vefatına ilişkin, “Ne acıdır ki arkadaşımız Dr. Ersin’in vefatı, bilhassa hekimleri üzecek şekilde anılmaya, adeta bir kara propaganda aracı olarak kullanılmaya başlanmıştır” ifadelerine yer verdi.

Hamile olduğunu sanıyordu, bakın karnından ne çıktı?

Kocaeli'de hamile olduğunu düşünen ve yaşadığı ağrılar sebebiyle hastaneye başvuran kadın gerçeği öğrenince şoke oldu. 37 yaşındaki kadının karnından 15 kilo kist çıkartıldı.

Toplam 1174 haber.