20 bin 571 personel TSK'dan ihraç edildi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminden bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetleri'nden 20 bin 571 personelin ihraç edildiğini açıkladı.
Bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı ile bağlı kurumların 2021 yılı bütçesi ele alınacak. Bütçe görüşmeleri öncesi Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu:
– (Doğu Akdeniz ve Yunanistan) Türkiye'yi Ege Denizi'nde karasularına ve Doğu Akdeniz'de Antalya körfezine hapsetme çabalarına karşı durmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Kimsenin hakkında gözümüz olmadığı gibi, kimseye de hakkımızı çiğnetmeyiz. Şehit oluruz, gazi oluruz; ancak hiçbir oldubittiye de izin vermeyiz.
– (Yeni Askerlik Kanunu) 2020 yılında bedelli askerlik yapmak üzere 41 bin 172 vatandaşımız müracaat işlemlerini tamamladı. Yeni Askerlik Kanunu ile ilk kez ihdas edilen ve halkımız tarafından büyük bir teveccüh ile karşılanan yedek astsubaylık statüsünde bugüne kadar 29 bin 176 vatandaşımız silahaltına alınmıştır.
95 BİN 911 PERSONEL ALIMI YAPILDI
– (TSK’daki ihraçlar ve personel temini) 15 Temmuz 2016’dan bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetleri’nden 20 bin 571 personelin ihraç edildi. 15 Temmuz’dan sonra personel destekleme oranlarında meydana gelen azalma nedeniyle personel temin faaliyetlerine başlanmış, 23 Ekim 2020 itibariyle 95 bin 911 personel temin edilmiştir.